ADMITERE 2016: Oferta educationala a facultatilor de Medicina din Sibiu si Oradea

Ultimele unitati de invatamant medical superior din tara si-au facut publica oferta educationala pentru sesiunea de admitere din luna iulie, comcomitent cu demararea perioadei de inscrieri in toate centrele universitare.

 

inscriere admitere medicinaLa acest moment, toate unitatile de invatamant superior in domeniul medical fac inscrieri pentru examenele de admitere, candidatii care doresc sa devina studenti la Medicina urmand sa sustina concursul peste numai cateva zile. In conditiile in care deja s-a dat drumul inscrierilor, facultatile care au amanat sa-si anunte oferta educationala au facut-o zilele acestea, astfel incat candidatii pot, la acest moment, sa aiba un tablou complet al locurilor scoase la concurs pentru fiecare specializate, in toate centrele universitare.

La Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, inscrierile se vor face in perioada 17-22 iulie, iar examenul de admitere se va sustine in data de 24 iulie. La specializarea Medicina, candidatii vor avea la dispozitie 70 de locuri la sectiunea fara taxa si 50 de locuri cu taxa, in timp ce la Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 20 de locuri fara taxa si 10 fara taxa. In ceea ce priveste specializarea Farmacie, vor fi disponibile 15 locuri fara taxa si 45 de locuri cu taxa.

 In cadrul aceleiasi facultati, asistentii medicali care vor sa aiba studii superioare au la dispozitie, pentru specializarea Asistenta Medicala Generala, 12 locuri fara taxa si 63 de locuri cu taxa, iar precum specializarea Tehnica Dentara25 de locuri, doar cu taxa. In cazul acestor doua specializari, admiterea se va face in baza mediei de la bacalaureat, in timp ce la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara se va sustine examen scris.

 

UMF OradeaAbsolventii de liceu care vor dori sa isi continue studiile la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea se pot inscrie pentru admitere in perioada 18-27 iulie, urmand ca in 28 si 29  iulie sa sustina probele de concurs. Pentru specializarea Medicina, aici vor fi scoase la concurs 140 de locuri, dintre care 80 la buget si 60 de locuri cu taxa, iar alte 100 de locuri cu taxa vor fi scoase la concurs pentru Medicina in limba engleza.

La Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 85 de locuri, dintre care 40 la buget si 45 cu taxa, iar pentru specializarea Farmacie, 50 de locuri, dintre care 20 la buget si 30 cu taxa.

In cadrul aceliasi facultati, candidatii mai pot opta pentru specializarea Asistenta Medicala Generala, unde vor fi disponibile 14 locuri la buget si 36 de locuri cu taxa, iar pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare, oferta este de 15 locuri la buget si 25 de locuri cu taxa. Pentru specializarea Radiologie si imagistica vor fi disponibile 10 locuri la buget si 20 de locuri cu taxa, iar pentru Tehnica Dentara, 14 locuri la buget si alte 16 locuri la sectiunea cu taxa.

 


Adaugati un comentariu


 

*