Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea a primit aviz pentru o noua specializare

17 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Incepand cu urmatorul an universitar, candidatii vor putea opta si pentru noul program de licenta in specialitatea Nutritie si Dietetica.

 

Facultatea de Medicina Oradea

Facultatea de Medicina Oradea

Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, unde actualul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, a fost prodecan, va incepe anul universitar 2017/2018 cu o oferta educationala mai bogata. Institutia de invatamant superior medical a primit, zilele acestea, acreditarea pentru introducerea unui nou program de licenta. Astfel, absolventii de liceu care vor dori sa fie asistenti medicali cu studii superioare si vor dori sa studieze la Oradea vor avea posibilitatea sa opteze si pentru specializarea in Nutritie si Dietetica, programul de studii avand o durata de trei ani.

Primul examen de admintere pentru aceasta specializare se va sustine in sesiunea iulie 2017, pentru anul universitar 2017-2018, Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea anuntand ca vor fi scoase la concurs 50 de locuri.

Dupa primirea acreditarii din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, institutia a anuntat ca se lucreaza la elaborarea metodologiei, care va fi publicata pe site-ul propriu, impreuna cu alte detalii referitoare la noul program de licenta.

 

studenti medicina (2)Conducerea facultatii spune ca decizia de a introduce aceasta noua specializare nu a fost luata intamplator, ci face parte din strategia universitatii de adaptare la cerintele actuale ale pietei.

La ora actuala, in sistemul medical romanesc exista un deficit important de medici diabetologi si nutritionisti, iar institutia de invatamant superior de la Oradea incearca astfel sa furnizeze specialisti in acest domeniu.  Problema este ca in ultima vreme studentii manifesta un interes tot mai scazut pentru aceasta specializare, la fel stand lucrurile si in cazul Oncologiei, aceasta fiind principala explicatie pentru deficitul de asistenti medicali cu studii superioare in aceste domenii.

Ramane de vazut cat de atractiva va fi  noua specializare introdusa de facultatea de la Oradea pentru candidatii care se vor inscrie in vara la examenul de admitere.

 

studenti La precedenta sesiune de admitere pentru anul universitar in curs, Facultatea de Medicina si Farmacie de la Oradea a scos la concurs 140 de locuri pentru specializarea Medicina, dintre care 80 de locuri la buget si 60 de locuri cu taxa, carora li s-au adaugat alte 100 de locuri la specializarea Medicina cu predare in limba engleza.

Totodata, la Medicina Dentara au fost scoase la concurs 85 de locuri, dintre care 40 la buget si 45 cu taxa, iar la Farmacie, 50 de locuri, dintre care 20 la buget si 30 cu taxa.

In oferta educationala a institutiei au mai fost 14 locuri la buget si 26 cu taxa la specializarea Asistenta Medical Generala, 15 locuri la buget si 25 cu taxa la Balneofiziokinetoterapie si recuperare, 10 locuri la buget si 20 cu taxa la Radiologie si Imagistica si 14 locuri la buget si 16 cu taxa la specializarea Tehnica Dentara. Toate aceste specializari se vor pastra si la viitoarea sesiune de admitere, urmand a li se adauga si noul program, de Nutritie si Dietetica, recent acreditat, pentru care vor fi disponibile 50 de locuri.

 


Adaugati un comentariu


 

*