USAMV București nu percepe taxe de înscriere pentru examenele de admitere și Master din vară

Conducerea universității a anunțat că a luat această decizie pentru a facilita accesul cât mai multor tineri către o carieră de medic veterinar sau de specialist în agronomie.

 

Sera Hortinvest – USAMV Bucuresti

Candidații care doresc să susțină examenul de admitere la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV), precum și cei care doresc să se înscrie la un program de Master în cadrul aceleiași universități, vor putea face acest lucru fără a mai plăti vreo taxă de înscriere sau de înmatriculare, conform unei decizii adoptate de conducerea instituției de învățământ superior.

Rectorul universității, prof. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, precizează într-un comunicat remis în această dimineață că decizia a fost luată pentru a facilita accesul cât mai multor tineri la concursul de admitere din această vară, în condițiile în care anul acesta a fost unul dificil pentru elevii de liceu din anii terminali, din cauza pandemiei. Astfel, toți candidații care doresc să susțină examenul de admitere la una din cele șapte facultăți ale universității, cât și cei care doresc că urmeze un program de Master, își vor putea depune dosarele de înscriere fără nicio obligație financiară.

Pentru această sesiune de admitere, USAMV București are disponibile peste 3.400 de locuri, dintre care 2.100 sunt locuri la buget. Printre cele șapte facultăți din cadrul universității se numără și cea de Medicină Veterinară, care scoate la concurs 460 de locuri.

 

SUVU – USAMV Bucuresti

Dintre acestea, 300 sunt la specializarea Medicină Veterinară în limba română, fiind disponibile și câte 30 de locuri pentru formele de învățământ în limbile engleză și franceză. Celelalte 100 de locuri sunt la specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare. Oferta completă a USAMV București pentru viitorul an universitar este disponibilă pe site-ul universității.

Startul înscrierilor se va da pe 6 iulie, iar candidații care doresc să devină studenți la Medicină Veterinară trebuie să-și depună dosarele până pe 22 iulie, în timp ce absolvenții care doresc să se înscrie la Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii și Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală o pot face până pe 25 iulie.

În ceea ce-i privește pe absolvenții facultăților USAMV care doresc să se înscrie la un program de Master, aceștia își pot depune dosarele între 1 și 18 iulie.

 

Atât înscrierea cât și examenul de admitere se vor desfășura on-line. Astfel, pentru programul de studii de Medicină Veterinară se va susţine o proba scrisă cu desfăşurare on-line, iar confirmarea accesului la proba scrisă va fi trimisă pe email candidaţilor înscrişi.„Concursul de admitere se va derula în mediul on-line, prin intermediul platformei dedicate şi va consta în completarea unui formular tip cu încărcarea documentelor specificate în metodologia de admitere şi în ghidul de admitere. După analiza documentelor încărcate şi ierarhizarea candidaţilor, aceştia vor fi informaţi prin atribuirea statusului admis / respins” – se mai arată în comunicatul USAMV.

Pentru candidații care vor da examen la Facultatea de Medicină Veterinară, nota de la Bacalaureat va avea o pondere de 50% în criteriile de admitere, celălalt criteriu fiind nota obținută la proba scrisă, susținută on-line.

În cazul celorlalte facultăți, nota de la bacalaureat are o pondere de 70%, în timp ce nota sau media aritmetică la una din probele de bacalaureat – limba română/limba maternă, matematică, chimie, biologie (biologie vegetală şi animală, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană) sau geografie – va avea o pondere de 30%, aceasta putând fi aleasă de candidat.

Candidaţii declaraţi admişi la concursul de admitere vor semna contractul de studii cu USAMV şi îl vor încărca în platforma dedicată admiterii, cu obligaţia depunerii acestuia la secretariatele facultăţilor, odată cu documentele în original, până pe data de 5 octombrie 2020.

 

(Sursă foto: USAMV București)

 


Adaugati un comentariu


 

*