ADMITERE 2017: Peste 900 de locuri pentru examenul din aceasta vara la UMF Cluj

Inscrierile se fac in perioada 17-21 iulie, iar candidatii din alte localitati se pot caza contra cost in caminele universitatii, pe durata admiterii.

 

Absolventii de liceu care doresc sa studieze Medicina la Cluj au acum la dispozitie toate informatiile necesare privind admiterea. Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu a faut publice datele referitoare la perioada de inscrieri, data examenului si numarul de locuri scoase la concurs in sesiunea iulie 2017.

Astfel, conform datelor de pe site-ul oficial al universitatii, prima serie de inscrieri se va desfasura in perioada 17-21 iulie. In aceasta perioada, candidatii sunt asteptati sa isi depuna dosarele.

In cazul in care locurile scoase la concurs in vara nu vor fi ocupare in totalitate, se va mai organiza o sesiune de admitere, in toamna, inscrierile pentru aceste examene urmand a se face in luna septembrie, iar perioada exacta va fi stabilita ulterior.

Inscrierea candidatilor va fi asigurata de catre un birou special creat in acest scop, care va functiona in perioadele de inscrieri, intre orele 8.00 si 16.00, iar examenul de admitere din prima sesiune va avea loc pe data de 26 iulie.

 

Atat examenul din vara, cat si cel care ar urma sa fie organizat in septembrie (daca va fi cazul), consta intr-o proba unica, scrisa, in limba romana.

Pentru candidatii din alte localitati si insotitorii acestora, UMF Iuliu Hatieganu – Cluj ofera cazare contra cost in caminele proprii, pe durata admiterii. Optiunea de cazare se va inregistra odata cu inscrierea la concursul de admitere.

In ceea ce priveste oferta educationala, universitatea scoate la concurs, in aceasta sesiune, 600 de locuri la buget si 328 de locuri cu taxa, repartizate un cadrul facultatilor de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara. Cele mai multe locuri sunt disponibile la specializarea Medicina, unde candidatii au la dispozitie 290 de locuri la buget si 70 de locuri cu taxa.

La Asistenta Medicala Generala sunt disponibile 40 de locuri la buget si 60 de locuri cu taxa, cu mentiunea ca unul dintre locurile de la buget este alocat candidatilor de etnie roma.

 

La Radiologie si Imagistica sunt scoase la concurs 30 de locuri, repartizate in mod egal la buget si la sectiunea cu taxa, in timp ce la Balneofiziokinetoterapie si Recuperare vor fi scoase la concurs 30 de locuri la buget si 45 de locuri cu taxa.

Oferta Facultatii de Medicina Dentara include 81 de locuri la sectiunea fara taxa a specializarii Medicina Dentara si 17 locuri cu taxa, in timp ce la specializarea Tehnica Dentara vor fi disponibile 30 de locuri la buget si 30 de locuri cu taxa.

In fine, la Facultatea de Framacie sunt scoase 94 de locuri la buget si 71 cu taxa la specializarea Farmacie si 20 de locuri fara taxa, plus alte 30 de locuri cu plata, la specializarea Nutritie si Dietetica.


Adaugati un comentariu


 

*