ADMITERE MEDICINĂ 2019: Oferta educațională a UMF Cluj, pentru anul universitar 2019-2020

17 iulie 2019 | 0 comentarii |

Perioada de înscrieri a debutat odată cu această săptămână și se ca încheia vineri, iar examenul de admitere va avea loc peste o săptămână.

 

Săptămâna aceasta este în plină desfășurare perioada de înscriere a candidaților pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, pentru viitorul an universitar, instituția scoțând la concurs 911 locuri, dintre care 650 la buget și 261 la secțiunea cu taxă. Înscrierile au loc în perioada 15-19 iulie între orele 8.00 și 16.00, iar candidații care își depun dosarele primesc o legitimație de concurs pe care trebuie să o aibă asupra lor, împreună cu cartea de identitate sau pașaportul, în ziua în care se prezintă la examenul de admitere.

Ca de obicei, cele mai multe locuri scoase la concurs în cadrul acestei sesiuni sunt la Facultatea de Medicină, repartizate pe cele patru specializări ale sale.

Astfel, pentru specializarea Medicină sunt disponibile 300 de locuri la buget, cărora li se adaugă 20 de locuri la secțiunea cu taxă, aceasta fiind, de altfel, specializarea cu cea mai bogată ofertă în ceea ce privește numărul de locuri, reprezentând puțin peste o treime din oferta totală la UMF Cluj. Pentru specializarea Asistență Medicală Generală din cadrul aceleiași facultăți, sunt disponibile 100 de locuri egal repartizate, jumătate dintre acestea fiind la buget, și jumătate, cu taxă.

 

Candidații care optează pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare au la dispoziție 50 de locuri la secțiunea buget și 45 de locuri cu taxă, în timp ce specializarea Radiologie și imagistică din cadrul Facultății de Medicină oferă pentru această sesiune de admitere 20 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă. În total, Facultatea de Medicină are disponibile 545 de locuri din totalul de 911 scoase la concurs de UMF Cluj, 400 dintre acestea la buget, și 145 cu taxă.

În ceea ce privește oferta Facultății de Medicină Dentară, aceasta include 150 de locuri repartizate în cadrul specializărilor Medicină Dentară și Tehnică Dentară. Astfel, la Medicină Dentară sunt disponibile 100 de locuri, dintre care 83 de locuri la buget, 16 locuri cu taxă și un loc destinat candidaților de etnie romă. Celelalte 50 de locuri sunt destinate specializării Tehnică Dentară, 30 dintre ele la buget și 20 cu taxă.

 

Pentru Facultatea de Farmacie sunt disponibile 196 de locuri, repartizate în cadrul specializărilor Farmacie și Nutriție și dietetică. Cele mai multe dintre ele, 146 mai exact, sunt pentru specializarea Farmacie, 95 repartizate la buget, 50 cu taxă și un loc destinat candidaților din mediul rural. În ceea ce privește specializarea Nutriție și dietetică, sunt disponibile 50 de locuri, dintre care 20 la buget și 30 cu taxă.

După încheierea perioadei de înscrieri, pe 23 iulie se vor afișa listele cu toți candidații, iar pe 24 iulie va avea loc examenul de admitere, care va consta în susținerea unei probe scrise. Rezultatele se vor afișa în aceeași zi, sau cel târziu la primele ore ale zilei următoare, iar pe 25 iulie, între orele 8.00 și 14.00 vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele soluționării contestațiilor se vor afișa pe 26 iulie, iar până pe data de 9 august se va face confirmarea locurilor.

Pentru detalii suplimentare, candidații pot cere relații la adresa de e-mail admitere@umfcluj.ro sau telefonic la numerele 0264-597256 int. 2123, int. 2113, int. 2266, int. 2122.

 


Adaugati un comentariu


 

*