Spitalul de Boli Cronice Smeeni, între finaliștii „Romanian Healthcare Awards 2022”

14 decembrie 2022 | 0 comentarii |

Juriul internațional Romanian Healthcare Awards a anunțat finaliștii celei de-a treia ediții a competiției, iar pe 16 decembrie 2022, la Hotel Marriott, vor fi prezentate proiectele finaliste și vor fi anunțati câștigătorii fiecăreia dintre cele 7 categorii. 

 

 

Cei 27 de membri ai juriului din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Norvegia, Belgia, Irlanda și Marea Britanie au evaluat aplicațiile la cele 7 categorii ale „Romanian Healthcare Awards” din acest an – Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anuluiși  Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

La fiecare categorie au fost nominalizați finaliștii, iar pe 16 decembrie, în cadrul ceremoniei care va avea loc la JW Marriott Grand Hotel din București, Sala Constanța Ballroom, vor fi prezentate proiectele finaliste și vor fi anunțati câștigătorii fiecărei categorii.

Romanian Healthcare Awards este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, un eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței în domeniul sănătății, care și-a propus să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

 

Între finaliștii competiției,  desfășurată în perioada septembrie – decembrie 2022, se află și Spitalul de Boli Cronice Smeeni din județul Buzău, nominalizat la categoria Spitalul Anului”, pentru proiectul Spitalul Smeeni – Spitalul Comunității.

Proiectul, derulat  în perioada octombrie 2020 decembrie 2021, cu fonduri europene, a contribuint la creșterea capacității de îngrijire și tratament pentru pacienții cu sechele post Covid 19 și gestionarea la nivel local a crizei sanitare. Echipamentele achiziționate au fost utilizate direct, în tratamentul pacienților cu sechele în urma infecției cu virusul SARS COV19 și comorbiditățile acestora, iar pe termen mediu și lung, spitalul nostru și-a crescut capacitatea de reacție la orice tip de pandemie, cât și problemele medicale generate de infecții cu virusuri, crescând semnificativ capacitatea de îngrijire și tratament oferită de Spitalul Smeeni pacienților și implicit va contribui la creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare pe plan local”, a explicat managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu.

La aceeași categorie au fost nominalizate Centrul Medical Transilvania, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Municipal Vatra Dornei.

 

La Categoria „Medicul Anului” au fost nominalizați medicii Elvira Brătilă, președinte Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, Adrian Constantin Covic, profesor universitar și prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Bogdan Moldovan, coordonator al Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha”- Spitalul Sf. Constantin Brașov și Dorel Săndesc, președintele Comisiei Naționale ATI.

Finaliștii categorieiEchipa medicală a Anuluisunt: Asociația ZettaFundaţia HOSPICE EMANUELInstitutul Clinic Fundeni, Secția ATI II a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” București, Maternitatea Bucur și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Proiectul de Cercetare al Anului are ca finaliști: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” BucureștiUniversitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (cu două proiecte) și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

 

La categoria „Inovația Medicală a Anului”, CardioscienceDDS DiagnosticMediNav, Rayscape și Wolf-e Robotics sunt finaliști.

Campania Medicală a Anului are ca finaliști Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” TimișoaraClinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” TimișoaraDirecția de Sănătate Publică HunedoaraInstitutul Regional de Oncologie Iași și Graphs.ro.

Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului” aduce la rampă Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelpAsociația MagiCAMPConsiliul Județean SibiuSpitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal Filantropia CraiovaSpitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” București – Maternitatea Bucur și Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*