Green Group a investit 100.000 de euro în sănătatea buzoienilor și a lansat, la Spitalul Smeeni, Programul „Grija pentru Sănătate”

24 februarie 2022 | 0 comentarii |

Proiectul a fost lansat odată cu inaugurarea primului centru de evaluare COVID-19 realizat în județul Buzău din fonduri exclusiv private, dar și cu prilejul aniversării a 20 de ani de activitate a Green Group în Buzău.  

 

Constantin Damov, Daniel Ticlea

Astăzi, aproape toți românii au vorbit despre iubire și despre război. Mulți au oferit, de Dragobete, cadouri partenerilor de viață și și-au declarat dragostea, dar și mai mulți și-au manifestat îngrijorarea față de conflictul armat declanșat de Rusia în Ucraina și de consecințele care s-ar putea răsfrânge asupra României.

Există însă lângă noi oameni care se gândesc dincolo de nevoile sau plăcerile personale, oameni care se gândesc la iubirea față de cei din jur și și-o manifestă gândindu-se mai ales la nevoile cele mai acute ale acestora, ajutându-i să le depășească. Astfel s-ar putea vorbi, astăzi, despre cel mai mare reciclator din România, Green Group, care este prezent în Buzău din anul 2002 și care astăzi a lansat, oficial, programul Grija pentru Sănătate”, o platformă de donații ce are ca scop identificarea nevoilor de sănătate ale comunității locale și susținerea acestora.

Anul acesta sărbătorim 20 de ani de activitate alături de comunitatea din Buzău. Programul «Grija pentru Sănătate» este calea prin care arătăm că Green Group este un membru al comunității locale, implicat în toate problemele și nevoile cu care se confruntă. Ne apropiem de finalul unei perioade dificile, care și-a pus amprenta asupra noastră, a tuturor, în care am realizat că sănătatea este cel mai importat obiectiv și care nu se poate atinge decât prin solidaritatea întregii comunități”, a declarant Constantin Damov, Președinte Green Group.

 

Constantin Damov

Președintele Grupului de reciclare a subliniat, cu prilejul lansării Proiectului, că dacă toți oamenii de afaceri s-ar mobiliza și ar contrbui la constituirea unui fond de investiții din donații private, s-ar putea constitui „un buget local” distinct de cel public, care s-ar putea investi în dezvoltarea județului și ar contribui la rezolvarea mulor probleme de actualitate, în special în domeniul medical, cel al educației și calitatea mediului despre care știm cu toții că, în final, afectează tot sănătatea, dacă nu se menține în parametri optimi.

Menționând că numai Green Group poate contribui, anual, la acest fond, cu aproximativ 200.000 de euro, acesta a estimat că, prin contribuția tuturor firmelor care își desfășoară activitatea în acest județ s-ar ajunge la milioane de euro care s-ar putea adăuga investițiilor publice și ar ajuta la ridicarea standardelor de viață.

„Sănătatea locuitorilor județului Buzău va rămâne o prioritate a grupului și în anii următori”, a anunțat Constantin Damov, subliniind  că Green Group a contribuit și la instalarea a patru centre moderne de vaccinare în județul Buzău, iar valoarea totală a donațiilor grupului, până la acest moment, se ridică la 100.000 de euro.

 

Marilena Dobrescu

În cadrul proiectului „Grija pentru Sănătate”, astăzi, 24 februarie, Green Group, în parteneriat cu Instituția Prefectului Buzău, a inaugurat Centrul de Evaluare și Tratament Covid-19 din incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni, dar și dotările suplimentare cu care Green Group a contribuit la modernizarea Spitalului de Boli Cronice din Smeeni, care asigură servicii medicale de recuperare la standarde europene, atât pacienților post-Covid, cât și celor cu alte afecțiuni cronice sau în urma unor traumatisme majore.

Investiția în Centrul de Evaluare și Tratament COVID-19 de la Smeeni a inclus amenajarea unui cabinet de consultații, a unei săli de tratament și a unui salon cu două paturi.

Centrul de Evaluare acordă servicii medicale de tip spitalizare de zi, fiind destinat evaluării și tratării pacienților confirmați COVID-19. Deși putem asigura evaluarea a 18 pacienți zlnic, până acum am avut programați de către DSP, în jur de două persoane pe zi. Nu știm cât va mai dura pandemia și nici câtă vreme va mai fi nevoie de evaluare a pacienților confirmați cu SARS-CoV-2, care în funcție de evaluare primesc recomandări și tratament la domiciliu sau sunt internați într-o secție de tratare a pacienților COVID, dar acest centru de evaluare va putea fi folosit ulterior ca un centru de triaj și de așteptare, mai ales iarna, până în momentul în care sunt consultați, în condiții foarte bune”, a explicat managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu, exprimându-și recunoștința față de gestul Green Group și față de Instituția Prefectului, care a avut inițiativa de a veni în ajutorul acestei unități medicale.

 

Daniel Ticlea

Green Group a donat spitalului și 60.000 de măști de protecție, dar și mai important, a donat echipamente medicale de ultimă generație, ce vor contribui la creșterea calității îngrijirii pacienților. Între acestea se numără un aparat HiTop pentru electroterapia high-tone, 5 paturi electrice de spital, 2 canapele electrice pentru examinare, un scaun modern de recoltat și mobilier medical pentru dotarea cabinetelor și a secției de RMN.

Cu sprijinul real, necondițiat al Green Group, printr-un parteneriat bazat pe încredere reciprocă și dorința de a face bine pentru buzoieni, am reușit să amenajăm la Smeeni un centru de evaluare pentru bolnavii COVID, în care buzoienii pot beneficia de consultații medicale de specialitate și de tratament într-un spațiu adecvat, cu dotări noi și  moderne. Am reușit să facem acest centru, care reprezintă doar o parte a proiectului derulat cu partenerii noștri de la Green Group, cu cheltuială zero din partea statului român, doar din donații și sponsorizări venite din partea unor oameni de bine. Vorbim despre o investiție de circa 100.000 de euro, sumă care, practic, depășește bugetul de cheltuieli materiale de care dispune anul acesta Instituția Prefectului”, a declarat, cu ocazia evenimentului, prefectul județului, Daniel Marian Țiclea, care a anunțat că în continuarea parteneriatului cu Green Group se va continua cu amenajarea interioară a tuturor celor șase containere donate care, post pandemic vor intra în logistica de reacție rapidă pe care Instituția Prefectului o va pune la dspoziția comunității buzoiene în situații de urgență.

 

Prefectul a ținut să sublinieze că apreciază în mod deosebit și „dăruirea medicilor de la spitalul din Smeeni și disponibilitatea conducerii unității medicale de a face tot ce le stă în putință în sprijinul oamenilor. Spitalul de Boli Cronice Smeeni a asigurat în regie proprie manopera pentru lucrările de amenajare a centrului de evaluare. Tot ceea ce s-a realizat aici, la Smeeni, s-a făcut corect și transparent între parteneri de încredere, pe de o parte Green Group, pe de altă parte Instituția Prefectului. Vom continua cu amenajarea interioară a celorlalte 5 containere care fac  din proiectul  pe care-l desfășurăm cu Green Group. Pe de altă parte, toate aceste 6 containere vor reprezenta, după terminarea pandemiei de COVID-19, logistica de reacție rapidă pe care Instituția Prefectului o va pune la dispoziția comunității buzoiene pentru situații de urgență și alte proiecte comunitare”, menționând că atunci când a solicitat sprijinul Green Group s-a inspirat din activitatea extraordinară a Asociației „Dăruiește Viață”.

În perioada următoare, Green Group promite că va anunța noi proiecte din domeniul sănătății, despre care președintele Grupului firmelor de reciclare spune că u le-ar fi putut realiza fără „o echipă extrem de dedicată și de implicată”.

 

Echipa Green Group implicată în proiect

* Green Group este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deșeuri, inclusiv PET, sticlă, deșeuri electrice și electronice (WEEE), lămpi și baterii. Are cea mai mare capacitate instalată de reciclare din România și una dintre cele mai mari din Europa, procesând anual peste 460.000 de tone de deșeuri.

Cu investiții în valoare de 170 milioane EUR, Green Group are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri și este un pilon important al economiei circulare în România. Din Green Group fac parte: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european in producţia de fibră sintetică), Green WEEE (lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor), cât și Green Resources Management (implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deșeurile de ambalaje).

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*