Spitalul Floreasca a rămas din nou fără manager

5 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Conferențiarul doctor Claudiu Ștefan Turculeț a demisionat, la un an și trei luni după ce fusese numit în această funcție, din motive personale.

 

După un an și câteva luni după schimbările repetate la nivelul managementului, spitalul Floreasca din Capitală a rămas din nou fără director. Conf. dr. Claudiu Ștefan Turculeț a anunțat, aseară, că și-a dat demisia din această funcție, invocând motive prsonale pentru această decizie.

Acesta ocupa funcția de manager al celui mai mare spital de urgență din țară din luna septembrie a anului trecut, când a fost numit de fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, pe fondul revoltei unui grup de 22 de medici de la UPU, împotriva predecesorului său, Sorin Păun, numit, la rândul său, de puțin timp la conducerea spitalului.

Valul schimbărilor repretate de manageri a fost declanșat de scandalul legat de Secția de Arși, care era inaugurată oficial la momentul tragediei de la Colectiv, însă nu era funcțională și nu a putut fi folosită pentru a asigura îngrijirile necesare victimelor din club, deși era recomandată drept cea mai performantă secție de profil din țară.

Odată cu venirea la putere a guvernului tehnocrat, una dintre priorități a fost darea în folosință a secției respective, lucru care trebuia să se întâmple în mandatul ministrului Patriciu Achimaș Cadariu.

În luna aprilie a anului trecut, managerul de atunci de la Floreasca, Nicușor Louchi, care fusese numit în această funcție de câteva luni, anunța că secția poate funcționa la parametri optimi.

 

Dr. Sorin Păun

Dorind să verifice acest lucru, ministrul Cadariu a mers într-o vizita inopinată la Floreasca, unde a constatat că vechile probleme încă existau, iar secția nu putea funcționa la maxima sa capacitate, așa după cum anunțase managerul. Acesta a fost demis pe loc, fiind înlocuit de medicul Constantin Sorin Păun, soțul consilierului prezidențial Loreta Păun.

Nici acesta nu a avut zile prea multe la conducerea spitalului, întrând un conflict cu un grup de 22 de medici de la secția UPU, care acuzau comportamentul abuziv al managerului și modul în care acesta comunică cu personalul, deși existau și voci care susțineau că protestul era de fapt îndreptat mai mult împotriva Administrației Prezidențiale, din care făcea parte soția acestuia. Medicii protestatari și-au depus chiar demisia în bloc, iar după o întâlnire cu ministrul Vlad Voiculescu, managerul Sorin Păun a anunțat că demisionează din funcție.

 

Astfel a ajuns la conducerea spitalului conf. dr. Claudiu Ștefan Turculeț, agreat și de grupul de medici nemulțumiți de vechiul manager, aceștia anunțând la momentul respectiv că renunță la intenția de a demisiona.

Noul manager a rămas în funcție timp de un an și trei luni, având cel mai lung mandat, în compartație cu ultimii săi predecesori, însă a decis să renunțe în cele din urmă la postul de manager, fără a da foarte multe amănunte despre motivele care l-au detrerminat să ia această decizie.

Claudiu Ştefan Turculeţ a mai condus spitalul Floreasca în anii 2006 şi 2009 și a fost şef al secţiei Chirurgie Generală I. Este medic primar chirurgie generală, având că supraspecializare traumatologie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică şi în management sanitar, deţine acreditare pentru chirurgie robotică şi este doctor în ştiinţe medicale.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*