Spitalul Judetean are noi sefi

27 iulie 2012 | 0 comentarii |

Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, a confirmat ca dr. Dorel Nicolescu se pensioneaza incepand cu 1 august, iar medicii Marius Anastasiu si Victor Ionita vor veni la conducerea celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet.

 

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau se schimba, de la 1 august, data de la care actualul manager se pensioneaza.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, a confirmat, intr-o conferinta de pesa, ceea ce Sanatatea Buzoiana a anuntat in premiera, inca de acum doua saptamani, ca dr. Dorel Nicolescu se pensioneaza, iar managementul celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet va fi preluat de unul dintre cei mai apreciati medici, care are si o excelenata experienta manageriala”, facand trimitere la dr. Marius Anastasiu, seful Sectiei de Chirurgie a spitalului. 

Bigiu a apreciat ca SJU va avea un management eficient, dar a atras atentia ca nu se va schimba totul peste noapte, pentru ca stim cu totii, sistemul sanitar are mari probleme  financiare, valabile la nivel national, dar  schimbarea va fi cu certitudine vizibila”.

 

Operatia reusita, pacientul salvat

 

Presedintele CJ a mai tinut sa precizeze ca nu a reprosat nimic actualei echipe manageriale si nu trebuie sa se astepte nimeni la o „vanatoare de vrajitoare” pentru a justifica inlocuirea conducerii SJU. „Nu am reprosat nimic actualei conduceri a spitalului, dar cred ca exista premisele ca noua echipa sa demonstreze ca si la Buzau se poate face medicina de performanta, ca pacientii se pot trata in conditii civilizate chiar si in conditii de criza, iar problemele financiare pot fi gestionate mai eficient”, a declarat Cristi Bigiu pentru www.sanatateabuzoiana.ro .

El si-a exprimat insa convingerea ca asa cum dr. Marius Anastasiu si dr. Victor Ionita au reusit sa salveze mii de vieti in sala de operatii, pentru ca „o buna echipa operatorie inseamna sanse maxime ca pacientul sa fie salvat”, acestia vor reusi sa „coordoneze cu eficienta maxima si activitatea spitalului judetean”, promitand ca bunul mers al sistemului sanitar local va reprezenta una dintre prioritatile Consiliului Judetean.

 

Neagu si Romanescu, oamenii lui Bigiu in CA

 

Chiar daca presedintele CJ a mentionat ca noua conducere a SJU va fi validata in viitoarea sedinta a miniparlamentului judetului, este de asteptat ca acest lucru sa se intample chiar saptamana viitoare, probabil intr-o sedinta extraordinara, avand in vedere ca pensionarea dr. Nicolescu are loc la 1 august.

Deocamdata, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean, s-a validat noua componenta a Consiliului de Administratie (CA) al SJU, care nu a fost lipsita insa de incidente, fiind necesara reluarea votului pentru unul dintre supleanti, pentru ca acesta sa intruneasca numarul necesar de sufragii.

Potrivit legislatiei in vigoare, din CA fac parte doi reprezentanti ai Ministerului Sanatatii in teritoriu (DSP), doi consilieri judeteni si un reprezentant al presedintelui CJ. Astfel, dr. Venera Acsinte si dr. Celine Toader vor reprezenta DSP ca titulari, iar supleanti sunt dr. Viorica Mihalascu si ec. Daniela Dumitru, CJ va fi reprezentat de Mariana Tudor (PNL) si Dumitru Dobrica (PSD) – titulari, respectiv de Adrian Ghiveciu (PSD) si Vlad George (PDL) – supleanti , iar Bigiu va fi reprezentat de vicepresedintele Petre Neagu (PSD) – titular, respectiv de vicele Cristi Romanescu (PNL) – supleant.


Categorii: Spitale

Adaugati un comentariu


 

*