Spitalul Judetean Buzau se „imbogateste” cu un oftalmolog

29 mai 2014 | 0 comentarii |

Consiliul Judetan Buzau a aprobat, astazi, transferul unui post vacant de medic rezident anul V, de la Ambulatoriul de specialitate al unitatii medicale, specialitatea BFT, la sectia Oftalmologie.

 

medici posturi spitaleCriza de medici din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau nu mai este de mult o noutate, iar conducerea unitatii medicale, impreuna cu cea a Consiliului Judetean, in subordinea caruia functioneaza spitalul, fac eforturi pentru completarea cu specialisti in toate sectiile, dar mai ales in cele in care functionarea poate fi in pericol din lipsa de medici.

O veste buna este ca bonificatiile acordate de Consiliul Judetean medicilor tineri care vor sa vina la Buzau par sa dea rezultate, astfel ca astazi, in sedinta miniparlamentului judetului s-a aprobat o Hotarare prin care, pana la aparitia unui act normativ care sa permita angajari in spitale, se va crea cadrul legal al organizarii concursului pentru ocuparea unui post de medic rezident anul V in cadrul sectiei Oftalmologie, prin transferul unui post vacant de rezident anul V aprobat pentru Cabinetul de Balneo-Fizio-Terapie  (BFT) din Ambulatorul de Specialitate al unitatii medicale, la Sectia Oftalmologie unde va fi angajat un medic oftalmolog rezident in ultimul an.

In urma demersurilor noastre dar si al exprimarii intentiei unor medici tineri de a veni la Buzau, avem aceasta oportunitate, de a angaja un medic oftalmolog, asa ca am demarat deja procedurile”, a precizat jr. Laurentiu Gavrila, secretarul judetului si presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al SJU Buzau.

 

Dr. Cosmin Ursachescu

Dr. Cosmin Ursachescu

Sectia Oftalmologie, asa cum sunt si sectiile Neurologie, Cardiologie,  Radiologie, Diabet/Nutritie si alte sectii din cel mai mare spital buzoian functioneaza „la cota de avarie” la ora actuala, din cauza lipsei de medici, astfel ca este imposibila asigurarea liniilor de garda si, in unele situatii, chiar si acordarea concediilor de odihna. „Facem tot ce depinde de noi pentru a atrage medici in spital si a asigura serviciile medicale in toate specialitatile, in limita posibilitatilor pe care ni le permite legislatia. In cazul de fata urmeaza sa scoatem la concurs postul de medic oftalmolog, iar daca se va da drumul la angajari, speram sa putem completa cu specialisti, locurile vacante pe care le avem si in alte sectii. Cea mai mare criza de medici o avem in domeniile Cardiologie, Neurologie si Radiologie,  dar nicio sectie nu are schema completa, asa ca loc ar fi pentru toate specialitatile. Faptul ca medicilor rezidenti li s-au acordat acele burse care le dubleaza salariile, iar Consiliul Judetean le mai ofera si plata chiriei si a intretinerii celor care nu sunt din localitate, ne da speranta ca medicii tineri nu vor mai fugi de Buzau si vom avea posibilitatea sa acoperim deficitul mare cu care ne confruntam la ora actuala si sa pregatim o noua generatie de specialisti, inainte ca medicii cu experienta pe care ii mai avem sa iasa la pensie si sa plece din sistem”, spune dr. Cosmin Ursachescu, managerul SJU Buzau.

 

Bigiu-gavrilaConvins ca pana la urma se vor rezolva problemele sistemului sanitar buzoian, cel putin in privinta atragerii de specialisti, presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, spune ca in ceea ce il priveste „asa cum am spus de fiecare data cand am avut ocazia, sanatatea populatiei judetului este foarte importanta oentru noi toti, pentru ca de acest lucru depind toate celelalte domenii de dezvoltare a comunitatilor. Nu avem niciun interes sa fim un judet plin de bolnavi si de asistati social, cand putem preintampina aceste lucruri, astfel incat sa putem inregistra o dezvoltare socio-economica sanatoasa. Tot ce depinde de Consiliul Judetean se va face, consideram sanatatea o prioritate si vom sprijini in continuarea buna functionare a sistemului medical. Este adevarat, in anumite privinte suntem limitati din cauza legislatiei si a lipsei banilor, dar atat cat ne sta in putinta si este legal, nu vom lasa sanatatea si invatamantul pe plan secund. In plus, vom face eforturi de a atrage cat mai multi tineri acasa, in Buzau, in toate domeniile, pentru ca avem copii destepti, care pot veni cu o mentalitate proaspata si cred ca ei sunt cei care vor determina adevaratul progres”, sustine Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*