Spitalul Judetean Buzau se pregateste de acreditare pentru la anul

11 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Pe lista Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor care a anuntat reluarea procesului de evaluare in vederea acreditarii, in doua etape, pentru 54 de spitale, se regasesc insa Spitalul de Psihiatrie Sapoca (public) si cele doua spitale private Sfantul Sava Buzau si Ecomed Vintila-Voda.

 

CoNASComisia Nationala de Acreditare a Spitalelor a anuntat ca reia procesul de evaluare in vederea acreditarii spitalelor, in urma aprobarii listei cu unitatile sanitare propuse pentru evaluare, in cadrul sedintei de Comitet director al CoNAS.

Potrivit unui comunicat de presa al Comisiei, lista cuprinde un numar de 64 de spitale, care se califica pentru a primi vizita Comisiilor de evaluare in perioada urmatoare, evaluarea desfasurandu-se pe parcursul a doua perioade.

Prima vizita de evaluare va avea loc intre 6 octombrie si 6 noiembrie si va debuta cu evaluarea a 23 de unitati sanitare, la care vor participa 65 de evaluatori certificati CoNAS.

Vizita de evaluare a urmatoarelor 31 de spitale se va desfasura in intervalul 20 noiembrie-20 decembrie, perioada in care vor fi analizate in vaderea acreditarii si trei spitale din  Buzau.

Comisiile de evaluare au fost constituite, conform procedurii de repartizare aleatorie si aprobate de catre Comitetul Director al CoNAS”, se precizeaza in comunicatul de presa, semnat de presedintele CoNAS, dr.Vasile Cepoi.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

In judetul Buzau, deocamdata sunt acreditate doar doua dintre cele cinci spitale publice functionale (Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul de Boli Cronice Smeeni) si niciunul dintre cele doua spitale private. In curs de acreditare sunt Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca si spitalele private Sf. Sava Buzau si Ecomed Vintila Voda.

Spitalul Judetean de Urgenta, unitate medicala cu paturi care era fusese programat pentru vizitare in octombrie, a solicitat si a primit aprobarea de a fi evaluat in vederea acreditarii de catre CoNAS, pe motiv ca si-a schimbat conducerea. Urmeaza ceilati pasi care trebuie parcursi in vederea acreditarii, asa ca este posibil ca procesul sa se incheie anul viitor.

SJU Buzau a achitat in mare parte suma necesara acreditarii, dar pentru ca am preluat recent conducerea unitatii medicale si trebuia intocmita o documentatie destul de consistenta si un plan nou de management, am solicitat amanarea. Ni s-a acceptat aceasta solicitare, iar acum lucram la foc continuu, pentru a finaliza documentatia necesara si a avea totul pregatit in vederea evaluarii CoNAS”, a precizat managerul SJU Buzau, ec. Claudiu Damian.

Taxa de acreditare este de patru lei/pat/luna pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adica 240 lei/pat pentru intreaga perioada.Procesul de acreditare al unui spital cuprinde mai multe etape: cererea spitalului de a fi acreditat, acceptarea si planificarea perioadei de vizita, auto-evaluarea spitalului pe baza unei fise-tip, vizita evaluatorilor acreditati, intocmirea unui raport de evaluare si recomandari, dupa care se emite hotarea privind acreditarea spitalului, pe baza careia unitatea medicala primeste finantarea.

Toate informatiile referitoare la metodologia de acreditare si procedura de repartizare aleatorie a evaluatorilor sunt disponibile pe site-ul oficial al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*