Spitalul Judetean de Urgenta Buzau – o noua tentativa de completare a numarului de medici

Unitatea medicala a anuntat ca va organiza o noua runda de concursuri de angajare pentru mai multe posturi de medici si farmacisti.

 

medici tineriConducerea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau face o noua incercare de a diminua criza de personal. Douazeci de posturi de medic si doua de farmacist sunt scoase la concurs in perioada urmatoare, pentru care unitatea medicala organizeaza o noua runda de examene, in urma concursurilor anterioare nereusind sa atraga decat foarte putini specialisti.

Conducerea unitatii medicale spera ca de aceasta data sa existe un interes mai mare al medicilor tineri si al unor specialisti care ar vrea sa vina la Buzau, desi la sesiunile anterioare, dezinteresul medicilor pentru spitalul buzoian s-a manifestat printr-un numar foarte mic de candidati inscrisi. Organizarea unei noi sesiuni de concurs este, prentru moment, singura solutie, iar conducerea spitalului face eforturi pentru a atrage medicii tineri si mai ales specialistii cu experienta, acestora oferindu-li-se si anumite facilitati, cum ar fi bonificatia de 1000 de lei lunar din partea Consiliului Judetean, pentru achitarea chiriei si utilitatilor celor care vin sa profeseze in SJU Buzau si perspectiva unei avansari profesionale mult mai facila decat in spitalele din centrele universitare.

Astfel, unitatea medicala a scos la consurs 20 de posturi de medici pe diferite specializari si doua posturi de farmacist, ultima zi de inscriere pentru candidati fiind sambata, 2 iulie.

Conform procedurilor, anunturile de angajare au fost publicate in revista Viata Medicala, inscrierile derulandu-se timp de 15 zile de la data aparitiei.

 

spital buzauDintre cele 20 de posturi de medic, cinci sunt adresate medicilor specialisti. Concret, este vorba de un post de medic specialist in chirurgie generala, un specialist in urologie, un altul in recuperare, medicina fizica si balneologie, un specialist in medicina de urgenta si un altul in medicina de familie. Primii patru specialisti enumerati vor lucra pe sectiile pentru care sunt specializati, in timp ce specialistul in medicina de familie ar urma sa fie incadrat pe sectia UPU-SMURD, cea care se confrunta cu cea mai acuta criza de personal. Tot pentru aceasta sectie mai sunt scoase la concurs inca trei posturi de medici, practic, un sfert din numarul posturi de medici scoase la concurs fiind pentru UPU.

Sunt scoase la concurs si doua posturi de medici de medicina interna, doua posturi pentru cardiologi, un post de neurolog, doua posturi pentru medici pediatri si cate un post pentru medici specializati in ORL, neonatologie, oncologie si radiologie si imagistica medicala.

Acestora li se adauga si doua posturi de farmacist specialist in farmacie clinica, unul pentru farmacia noii maternitati, celalalt pentru farmacia Oncologie, TBC, Boli Infectoase.

 

examen medicinaInscrierile candidatilor se fac la serviciul de Resurse Umane al SJU Buzau, pana la data de 2 iulie, contra unei taxe de participare de 150 de lei. Datele la care vor avea loc examenele nu au fost inca anuntate, insa, conform procedurilor, acestea se pot sustine intr-o perioada cuprinsa intre 31 si 90 de zile de la publicarea anunturilor. Prin urmare, examenele pot fi programate dupa data de 18 iulie si e greu de crezut ca reprezentantii unitatii medicale vor mai astepta inca doua luni de la acea data pentru a organiza examenele, avand in vedere nevoie urgenta de personal.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina o cerere in care se mentioneaza postul pentru care opteaza candidatul, copie xerox de pe diploma de medic si adeverinta I certificat de confirmare in gradul profesional, copie a certificatului de membru al organizatiei profesionale cu viza pe anul in curs, dovada/inscrisul din care sa rezulte ca nu i-a fost aplicata una din sanctiunile prevazute la art. 44 7 lin.( l) lit. e) sau f ), la art. 531 alin. (I ) lit. d) ori e ), respectiv la art. 618 alin. (1 ) lit. d) sau e) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si competarile ulterioare, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut in Anexa nr. 3 la ordin, cazierul judiciar, certificat medical din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere fizic si neuropsihic pentru exercitarea activitatii pentru postul pentru care candideaza si  chitanta de plata a taxei de concurs.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*