Spitalul Militar Central organizeaza primul curs international de artroscopie a soldului

Evenimentul este de organizat de Clinica de Ortopedie si Traumatologie a SUUMC, cu sprijinul unor ONG-uri cu preocupari in sfera de cercetare-inovare si dezvoltare medicala.

 

Spitalul Militar Central

Spitalul Militar Central

Spitalul Militar Central consemneaza o noua premiera in domeniul manifestarilor stiintifice din sfera medicala, prin organizarea primului Curs International de Artroscopie a Soldului.

Evenimentul se desfasoara in zilele de 24 si 25 august, in cadrul unitatii medicale si este organizat de Clinica de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Militar. Unitatea medicala este sprijinita in organizarea cursului de parteneri din cadrul societatii civile, cu preocupari in sfera de cercetare-inovare si dezvoltare medicala, inclusiv pe componenta de specializare si perfectionare profesionala.

Pe parcursul celor doua zile cat se defasoara acest curs, participantii vor asista la interventii chirurgicale interactive, transmise in direct, totodata fiindu-le prezentate tehnici chirurgicale minim invazive precum si alte  aplicatii practice.

 

ortopedie spitalul militarCaracterul de noutate al acestei actiuni consta in asigurarea unei platforme de dialog intre expertii din domeniu si schimbul de bune practici privind diagnosticul si tratamentul leziunilor articulatiei soldului, cunoscute ca patologii complexe, cu o serie de riscuri si complicatii care pot surveni post-operator.

 Cursul este sustinut de colonel medic sef de lucrari dr. Ion Bogdan Codorean, seful Sectiei Clinice Ortopedie-Traumatologie si dr. Ehud Rath, de la Centrul Medical Souraski din Tel Aviv si se adreseaza specialistilor in domeniul ortopediei si traumatologiei sportive.

In prezent, tratamentul chirurgical al afectiunilor soldului se inscrie in categoria interventiilor greu de accesat prin tehnici clasice, el necesitand, totodata, o perioada lunga de spitalizare, cu un puternic impact psiho-emotional asupra pacientului, ca urmare a parcurgerii etapelor dureroase de recuperare neuro-motorie, necesare integrarii in viata sociala, mentioneaza organizatorii cursului, intr-un comunicat remis redactiei SanatateaBuzoiana.ro.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*