Spitalul Sapoca angajeaza supraveghetori pentru sectia Ojasca

22 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Anuntul privind concursul de angajare a fost publicat a doua zi dupa evadarea unui pacient periculos din sectia exterioara Ojasca, punand pe jar armate de cautatori si populatia din zona.

 

deces fugar sapocaInainte de a oferi vreo explicatie despre imprejurarile in care un pacient deosebit de periculos a reusit sa evadeze din Sectia exterioara Ojasca, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca a anuntat angajarea a cinci supraveghetori pentru sectia in care astfel de pacienti sunt internati, in cadrul unitatii medicale.

Intamplator sau nu, anuntul a aparut pe site-ul posturi.gov.ro chiar a doua zi dupa evadarea pacientului, considerat extrem de periculos si care, se pare, a mai avut o tentativa de fuga din spital, desi era sub tratament si supraveghere permanenta sau, cel putin, asa ar fi trebuit sa fie. Bolnavul evadat a fost gasit trei zile mai tarziu, decedat, intr-o padure de pe raza localitatii Mierea, adica la cativa kilometri de spital, dupa ce a fost cautat, fara incetare si fara succes, de numeroase efective de politisti si jandarmi.

Pana la acest moment, reprezentantii unitatii medicale nu au oferit nicio explicatie oficiala despre acest incident. A aparut, in schimb, anuntul conform caruia spitalul angajeaza cinci muncitori necalificati pentru supravegherea pacientilor periculosi, un post fiind in cadrul sectiei de la Sapoca, iar celelalte patru, pentru Ojasca. Acest fapt sugereaza ca lipsa de personal ar putea fi una dintre cauzele care au facut posibila fuga bolnavului psihic periculos din spital, desi aceasta nu poate fi o scuza pentru cele intamplate.

 

doctori  sapoca-53Conform unor norme aflate in dezbatere publica, spitalele care fac angajari vor avea obligatia sa publice, cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de data primei probe a concursului de angajare, anuntul referitor la acest concurs. Anuntul trebuie sa fie publicat atat pe site-ul si la sediul spitalului si intr-un cotidian de larga circulatie, cat si in Monitorul Oficial, dar si pe portalul guvernamental dedicat. Este vorba de posturi.gov.ro, ce reuneste toate informatiile privind posturile vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice din Romania.

La acest moment, singurele posturi vacante publicate pe acest portal de o unitate medicala din judetul Buzau sunt cele de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca. Spitalul anunta angajarea a 5 asistenti medicali si 20 de infirmiere, ingrijitoare si supraveghetori. Trei dintre posturile vacante publicate sunt pentru asistenti medicali generalisti, din care doua pentru Sectia de Ingrijiri Paliative de la Ojasaca si altul pentru Compartimentul de Ingrijiri Paliative de la Nifon. Celelalte doua posturi sunt pentru asistenti medicali principali, pentru Sectia Psihiatrie V – Cronici de la Ojasca.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este data de 25 noiembrie, pe 9 decembrie se va sustine proba scrisa, pe 13 decembrie proba practica, iar pe 15 decembrie, interviul.

 

sapoca - personal medical Pe acelasi portal, Spitalul Sapoca a anuntat ca angajeaza si 10 infirmiere debutante, dintre care patru pentru sectia exterioara Nifon, alte patru pentru compartimentul de Ingrijiri Paliative – Ojasca si doua pentru sectia de Psihiatrie V- Cronici, tot de la Ojasca.

Schema ofertei de angajari este completata cu 5 posturi de ingrijitoare pentru curatenie, doua pentru sectiile I si II de acuti de la Sapoca si cate unul pentru sectiile Psihiatrie V – Cronici Ojasca, Centrul de Sanatate Mintala adulti Centrul de Sanatate Mintala copii din Buzau.

Atat in cazul celor cinci posturi de muncitori necalificati cat si al celor de infirmiere si de ingrijitoare, data limita pentru depunerea dosarelor este 5 decembrie, iar pe 12 decembrie va avea loc proba scrisa. Doua zile mai tarziu, pe 14 decembrie, se va sustine proba practica, iar pe 16 decembrie, cea a interviului.

Candidatii care doresc sa ocupe un post de asistent medical pot afla mai multe detalii despre concurs AICI, in timp ce informatiile pentru celelalte posturi scoase la concurs pot fi accesate AICI.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*