Spitalul Sapoca, in cautarea a opt medici si a unui farmacist

5 noiembrie 2012 | 1 comentariu |

Unitatea medicala a publicat scoaterea la concurs a cinci posturi de medic psihiatru, unul de medic neurolog, altul de radiolog, inca unul de medic dentist si altul de farmacist.

 

61 de posturi au fost repartizate spitalelor din Buzau, dintre cele 2.800 deblocate de Ministerul Sanatatii in aceasta vara. Asa cum Sanatatea Buzoiana anunta in premiera, cele mai multe dintre acestea revin asistentilor medicali, medicilor oferindu-li-se doat 11 posturi in patru spitale publice din judet, la care se mai adauga cele pentru Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca ce are statut de spital regional, care deserveste nu mai putin de noua judete.

Desi este spitalul buzoian care se confrunta cu cea mai mare criza de medici si, in plus, are de recuperat de la Casa de Asigurari de Sanatate, respectiv, de la Ministerul Sanatatii banii pentru personalul angajat dupa desfiintarea a trei spitale din judet, unitatea medicala a scos la concurs opt  posturi de medic si unul de farmacist, pentru care se va organiza concurs la sfarsitul acestei luni.

 

Conditii occidentale de evolutie profesionala

 

Potrivit managerului spitalului, ec. Dumitru Popescu, au fost publicate toate cele noua posturi pentru personalul cu studii superioare, in „Viata Medicala”, asa cum „suntem obligati de legislatia in vigoare. Saptamana viitoare deja vom face inscrieri, iar peste 30 de zile de la publicare se va organiza concursul propriu-zis. Avem, astfel, disponibile, un post de medic specialist neurolog pentru Sectia Neurologie a Spitalului Sapoca – sectia centrala, cate un post de medic specialist psihiatru pentru sectiile Psihiatrie – Nifon si Psihiatrie II Ojasca (CP 114), un post de psihiatru rezident ultimul an pentru Sectia Psihiatrie II Ojasca, unul de rezident ultimul an psihiatrie pentru LSM Buzau si tot pentru LSM, un post de medic specialist psihiatrie pediatrica. Mai avem la concurs un post de medic radiologie-imagistica pentru Laboratorul de radiologie-imagistica medicala si un post de medic dentist pentru cabinetul de specialitate din Sectia Ojasca. Pe langa cele opt posturi de medic, unitatea noastra a scos la concurs si un post de farmacist, pentru farmacia din cadrul sectiei centrale a spitalului”, a precizat managerul unitatii medicale, exprimandu-si speranta ca se vor prezenta la concurs cat mai multi candidati, „pentru ca li se ofera conditii foarte bune de lucru, intr-un spital modernizat si dotat la standarde europene, intr-o echipa prietenoasa si cu multa experienta”.

 

Conditii de lux pentru bolnavi

 

Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca este unul dintre cele 37 de spitale de psihiatrie si unul din cele 4 spitale pentru masuri de siguranta din Romania. Este unitate sanitara de interes public national, aflata in directa subordine a Ministerului Sanatatii, si furnizeaza servicii medicale preventive, curative si de recuperare de pshiatrie generala si neurologie pentru adulti si neuropsihiatrie infantila, servicii medicale preventive, curative si de recuperare de psihiatrie generala si neurologie pentru copii si adulti, dar  si de psihiatrie judiciara pentru adulti. Asigura continuitatea ingrijirilor si acoperirea diversitatii nevoilor de evaluare, tratament, reabilitare si reintegrare a persoanelor cu tulburari psihice.

In septembrie anul trecut, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca a inaugurat un pavilion de lux destinat „Nevrozelor”, in care se acorda la cererea scrisa a pacientilor, servicii hoteliere (cazare) cu grad ridicat de confort, in rezerve cu unul, doua sau trei paturi (capacitatea totala a sectiei este de 40 de paturi), cu grup sanitar propriu fiecarei rezerve, cu frigider si televizor LCD, conditii pe care multi dintre bolnavi le considera „chiar mai bune decat cele de acasa”, investitie ce s-a ridicat la nu mai putin de 1,1 milioane de lei.

 

Patru milioane de euro investitii

 

In urma cu doua luni, in Sectia Ojasca a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne blocuri alimentare ale unui spital din judet si chiar din tara, in care s-au investit doua milioane de lei.

Potrivit managerului Dumitru Popescu, Spitalul Sapoca a beneficiat, in ultimi patru ani, de „peste doua milioane de euro fonduri de investitii de la bugetul Ministrului Sanatatii, bani din care s-au reabilitat si modernizat trei sectii ale spitalului, blocurile alimentare de la Nifon si Ojasca, grupurile sanitare din intreaga unitate medicala, s-a infiintat un pavilion de terapie ocupationala, s-a realizat aducctiunea de apa la Ojasca si s-au imprejmuit cu gardiri noi sediul central si sectia Nifon”.

In plus, potrivit managerului unitatii medicale, „bolnavii nostri nu au fost nevoiti niciodata sa-si cumpere medicamentele cu care au fost tratati si nici nu avem arierate catre furnizori, desi avem de recuperat de la buget numai pentru anul trecut peste 500.000 de lei pentru salariile platite in plus angajatilor preluati de la spitalele desfiintate”, sustine managerul Popescu.

Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca deserveste noua judete (Legea 114, Cod Penal) si are o capacitate de 810 paturi, disponibile in sectiile din sediul administrativ Sapoca, precum si in cele trei sectii exterioare din Ojasca, Nifon si Buzau.


Categorii: Jobs, Spitale

Comentarii (1)

  1. Buzoianul spune:

    Daca din totalul posturilor scoase la concurs in jud. Buzau se vor ocupa 25% ar fi foarte bine.
    Cred ca mai bine ministerul ar trebui sa proiecteze sau sa cumpere roboti medicali – ei nu trebuie salarizati, lucreaza neintrerupt, consuma doar energie electrica eventual din panouri solare.
    Si uite asa Buzaul si Romania ar deveni Star Trek – East Europe (sezonul X).

Adaugati un comentariu


 

*