Spitalul suport Covid-19 de la Râmnicu Sărat a atins capacitatea maximă de internare

Pentru că sunt șanse mari ca în zilele următoare să mai apară cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, va fi pus în aplicare planul B, ce presupune internarea acestora în secțiile exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Buzău, transformate în secții suport-Covid.

 

În această dimineață, spitalul de la Râmnicu Sărat, unde sunt internați pacienții din județ confirmați cu Covid-19, a atins capacitatea maximă, numărul pacienților internați aici ajungând la 135. Managerul unității medicale, Adrian Danielescu, a declarat că spitalul nu mai poate primi pacienți noi, în condițiile în care, de vineri până în prezent, numărul acestora a tot crescut, iar externări au fost mai puține. Ultimii pacienți care au ajuns la spitalul din Râmnicu Sărat sunt cele 8 cazuri noi confirmate la nivelul județului, conform ultimei informări făcute de Direcția de Sănătate Publică, iar managerul spune că, în cazul în care vor mai fi confirmate cazuri noi și în zilele următoare, acestea nu mai pot fi internate aici, pentru că nu mai sunt locuri.

Situația nu este unică la nivel național, în cursul zilei de azi chiar și Institutul Matei Balș din Capitală anunțând că a sistat internările din cauză că a atins capacitatea maximă și nu mai are nici un loc liber.

 

Claudiu Damian

Situația la nivelul județului era previzibilă încă de la începutul săptămânii, după week-end-ul de foc în care s-a înregistrat o explozie a numărului de cazuri, astfel că a fost pregătit un Plan B, pentru preluarea pacienților care nu vor mai avea loc la Râmnicu Sărat.

Soluția salvatoare vine de la Spitalul Județean de Urgență, care poate pune la dispoziție spații adecvate pentru a primi pacienții ce vor fi confirmați în zilele următoare cu Covid-19. Conducerea unității medicale a trimis deja la Direcția de Sănătate Publică și la Ministerul Sănătății documentele necesare pentru aprobarea Planului B și au fost făcute pregătirile necesare.

Astfel, primii pacienți care nu vor mai avea loc la Râmnicu Săratvor fi internați în secțiile exterioare de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ale SJU Buzău, în spațiul cunoscut buzoienilor ca spitalul Gârlași. Cele două secții sunt structurate în sistem pavilionar, ceea ce a permis amenajarea de circuite separate pentru pacienții cu Covid-19, pentru care au fost rezervate circa 65 de locuri, a precizat managerul SJU, Claudiu Damian.

 

Spitalul Garlasi

Toată lumea speră însă ca, între timp, spitalul de la Râmnicu Sărat să se mai elibereze, odată cu externarea pacienților vindecați, însă dacă se va ajunge în situația ca și locurile de aici și cele de la Gârlași să se ocupe, se are în vedere un plan C, prin care se va disponibiliza etajul III al SJU Buzău, singurul etaj care permite circuite separate, în condiții de siguranță pentru ceilalți pacienți din spital. În acest mod, vor mai fi create locuri disponibile în saloanele secțiilor de Oftalmologie și ORL, fiind rezervate totodată paturi pentru pacienții cu Covid-19 care ar putea necesita Terapie Intensivă.

În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dar și 17 pacienți vindecați și externați. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 351, dintre care 170 de pacienți au fost vindecați, iar alte 8 persoane confirmate cu Covid-19 au decedat.

În țară, numărul total de pacienți nou confirmați în ultimele 24 de ore a fost de 320, cu 25 de cazuri mai puțin decât ieri, dar la un nivel ce îndeamnă în continuare la precauție.

 


Adaugati un comentariu


 

*