Un nou prag maxim de îmbolnăviri cu Covid-19, atins de la ieșirea din starea de urgență

La nivelul județului Buzău au fost declarate două noi focare de infecție, la Complexul de Servicii Comunitare Beceni și la Complexul de Servicii nr. 8, ambele în subordinea DGASPC.

 

Evoluția situației epidemiologice la nivel național în contextul pandemiei de Covid-19 tinde să revină la stadiul din perioada stării de urgență, iar acest fapt este confirmat de numărul record de noi îmbolnăviri raportate pentru ultimele 24 de ore. Obișnuita raportare făcută la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică a fost precedată de un anunț făcut de ministrul Nelu Tătaru, care a precizat că azi vom avea un număr mai mare de cazuri noi decât am avut în ultima vreme. Afirmația a fost confirmată de raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică, conform căreia este vorba de 460 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, confirmate la nivel național.

Este un record absolut de la trecerea din starea de urgență la starea de alertă și totodată de un record al ultimelor două luni. O cifră mai mare s-a înregistrat pe 22 aprilie, în plină stare de urgență, când au fost confirmate 468 de cazuri noi în 24 de ore. Referindu-se la situația din prezent, ministrul Sănătății a precizat că încă nu putem vorbi de o problemă deosebită și că speră ca lucrurile să revină la normal în perioada următoare. În opinia sa, s-a ajuns la acest număr mare de cazuri noi în contextul în care sunt multe măsuri de relaxare, iar populația nu mai ține cont de măsurile de prevenție, de distanțarea socială și nici chiar de regulile de igienă strictă.

 

Nelu Tataru

Nelu Tătaru făcut un apel la populație să țină cont de aceste recomandări și să renunțe la aceabagatelizare a tot ce a fost, precum şi la instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii şi a măsurilor de precauţie”, dacă dorim să se revină la o situație cât de cât normală. Ministrul a subliniat că este nevoie de un comportament responsabil din partea populației, pentru ca de la 1 iulie să putem vorbi de noi măsuri de relaxare, care în acest moment sunt în lucru, dar care ar putea fi amânate în cazul în care evoluția situației epidemiologice în țară continuă să își păstreze acest trend ascendent.

Numărul total de cazuri la nivel național a depășit astăzi pragul de 25.000, fiind vorba de 25.286 de cazuri, dintre care 17.906 pacienți s-au vindecat. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 10 decese, iar numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a ajuns la 199.

 

Această creștere importantă a numărului de cazuri confirmate s-a resimțit și la nivelul județului Buzău, unde s-au înregistrat din nou peste 20 de cazuri, după o perioadă mai calmă. În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 25 de cazuri noi, ajungându-se astfel la un total de 467 de persoane infectate de la începutul pandemiei. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între un an și 83 de ani, patru dintre ei fiind depistați pozitiv în urma testelor efectuate în laboratoare private. Șapte dintre persoanele infectate provin din rândul personalului de la Complexul de Servicii Comunitare Beceni și de la  Complexul de Servicii nr. 8, destinate îngrijirii copiilor, astfel că la nivelul fiecăreia din cele două unități a fost declarat focar de infecție, continuându-se totodată ancheta epidemiologică.

În același timp, numărul persoanelor vindecate și externate a ajuns la 250, astfel că pacienții nou confirmați au putut fi internați la Râmnicu Sărat și la Buzău, pe locurile special puse la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență.

În carantină se mai află 16 persoane, în timp ce în izolare sunt plasate la acest moment 1.108 persoane. Două dintre acestea au fost sancționate cu 6.000 de lei, după ce au fost depistate că nu respectau restricțiile impuse de izolare, în timp ce alte 7 persoane au primit amenzi pentru ca nu au purtat măști de protecție în spațiile în care acest lucru este obligatoriu.

 


Adaugati un comentariu


 

*