Un nou focar de Covid-19 într-un centru de asistență socială din județul Buzău

În același timp, azi a fost egalat recordul de cazuri noi înregistrate în 24 de ore la nivelul județului.

 

La zece zile după declararea a două focare de COVID-19 la Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap nr. 9 și al Comunității de Supraveghere și Control a Copilului cu Dizabilități din subordinea DGASPC Buzău, Direcția de Sănătate Publică a declarat azi un nou focar, în cadrul unui centru de asistență socială de pe raza județului.

Reamintim că alte două focare de infecție cu COVID-19 au fost declarate, zilele trecute, la Complexul de Servicii Comunitare Beceni și la Complexul de Servicii nr. 8, ambele în subordinea DGASPC Buzău, astfel că numărul total al centrelor de îngrijire afectate de noul virus a ajuns la 5.

De această dată este vorba de Centrul Rezidențial pentru Victimele Violenței în Familie din Râmnicu Sărat, unde au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 6 cazuri de infectare cu noul coronavirus, ale unor persoane cu vârste cuprinse între 4 și 48 de ani. Acestea au ieșit pozitiv la testarea pentru Covid-19 și imediat după primirea rezultatelor au fost internate imediat în spital, pentru supraveghere medicală și tratament specific.

Pentru a se limita răspândirea infecției în cadrul centrului, DSP Buzău a dispus efectuarea de lucrări de dezinfecție terminală, izolarea contacților și monitorizarea stării lor de sănătate, precum și monitorizarea celorlalte persoane aflate în centrul social. Totodată, inspectorii din cadrul DSP efectuează ancheta epidemiologică ce se impune în această situație.

 

Raportarea făcută în această după-amiază consemnează și un alt aspect negativ legat de evoluția epidemică a coronavirusului în județul Buzău. În urma probelor analizate de specialiștii DSP, un nou maxim al numărului de îmbolnăviri înregistrate în județ în decurs de 24 de ore a fost atins, ceea ce arată că răspândirea intracomunitară a virusului continuă să facă noi victime.

Astfel, de ieri până azi, au fost confirmate 32 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, număr record de îmbolnăviri la nivelul județului în intervalul a 24 de ore, care a mai fost înregistrată o singură dată, pe 14 iunie.

Printre cei 32 de pacienți nou confirmați se numără și cei 6 din centrul de la Râmnic, în timp ce alți 4 pacienți au fost testați și confirmați în cadrul unor laboratoare private. Pacienții au vârste cuprinse între 4 și 90 de ani, toți fiind internați la spitalul din Râmnicu Sărat și pe locurile special create  în cadrul secțiilor Spitalului Județean de Urgență.

Astăzi, din cele două secții cu compartimente COVID-19 din cadrul SJU Buzău au fost externați 19 pacienți care anterior fuseseră depistați pozitiv, astfel că la acest moment, în secția de Boli infecțioase a spitalului mai sunt internați 18 pacienți cu coronavirus, iar alți 14 se află în secția TBC

 

Numărul total de cazuri la nivelul județului a ajuns astfel la 565, din care 313 pacienți au fost declarați vindecați și externați, iar 12 au decedat. În ceea ce privește numărul persoanelor aflate în izolare în județ, acesta a ajuns la 659, în timp ce în carantină se mai află 15 persoane.

În țară, numărul cazurilor noi se menține la o valoare ridicată, fiind vorba de 388 de pacienți, care urcă numărul total de îmbolnăviri la 26.970. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, numărul pacienților internați la Terapie Intensivă se menține peste pagul de 200, azi fiind raportate 205 cazuri. Din păcate, au fot înregistrate și 17 decese, dintre care unul a fost în cazul unui pacient fără comorbidități.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane, iar alte 61.840 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 


Adaugati un comentariu


 

*