UMF Carol Davila printre primele 200 de universități de profil din Top Shanghai

30 iunie 2020 | 0 comentarii |

Cea mai mare instituție de învățământ superior medical din România își continuă astfel trendul ascendent în unul din cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila (UMF) din București a anunțat în această după-amiază că anul în curs i-a adus o poziționare mai bună într-unul din cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților. Este vorba de Top Shanghai, lansat în 2003 de universitatea Tiao Tong din Shanghai, la acea dată fiind vorba de primul clasament global al universităților după mai multe criterii. Din 2009, clasamentul este publicat anual, momentul fiind așteptat în mediul academic din toate centrele universitare importante din întreaga lume.

Recent, a fost anunțat clasamentul pentru acest an, care confirmă faptul că UMF Carl Davila își continuă trendul ascendent înregistrat în anii precedenți, poziționându-se de această dată între primele 200 de universități de științe medicale, pe segmentul de Medicină Clinică, potrivit unui comunicat de presă remis de UMF, care se plasează în intervalul 151-200 în acest top, aceasta fiind cea mai bună clasare de până acum.

 

Prof. dr. Viorel Jinga

Pentru a fi inclusă în acest top internațional pe un domeniu anume, orice universitate trebuie să aibă un număr minim de publicaţii de cercetare în perioada 2014-2018, pragul de publicare fiind diferit în funcţie de subiectele pe domenii ale clasamentului.

Referindu-se la rezultatele recent publicate, rectorul UMF Carol Davila, prof dr. Viorel Jinga, a declarat că „ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o universitatea noastră în acest prestigios top internaţional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila, a depus eforturi remarcabile în planul cercetării ştiinţifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament. Trebuie să susţinem eforturile iniţiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacităţii de cercetare disponibile în UMF Carol Davila. Alături de aceste acţiuni, vom identifica şi aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare şi stimulare ale cadrelor noastre didactice, pentru a se implica şi mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menţine acest trend ascendent şi vom deveni un lider european regional”.

 

ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2020 clasifică universităţile din lume în 54 de domenii aferente pentru 5 zone tematice fundamentale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale.

Unsprezece universități din România sunt prezente în clasamentul internațional al universităților 2020-2021 realizat de Center for World University Rankings, față de 9 în 2019. Au intrat în acest an în clasament Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj, iar Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din București, Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au menținut în top.

Indicatorii de performanţă ai acestei clasificări se bazează pe performanţa academică obținută prin activitatea de cercetare ştiinţifică, pornind de la date disponibile la nivel internaţional, perioada de referinţă fiind 2014-2018 pentru fiecare subdomeniu evaluat.

 


Adaugati un comentariu


 

*