„Infirmiera Virtuală”, în sprijinul cadrelor medicale din două mari spitale

Este vorba de o aplicație care permite comunicarea de la distanță cu pacienții confirmați cu Covid-19, astfel încât să se reducă riscul contaminării personalului medical.

 

Sursa foto: pressalert.ro

Cadrele medicale care asigură îngrijirea pacienților cu Covid-19 reprezintă categoria profesională cea mai expusă riscului de infectare cu noul coronavirus, prin prisma faptului că intră zilnic în contact cu acești pacienții. Cu toate că poartă echipament de protecție și respectă toate măsurile de siguranță, riscul de contaminare există, iar dovadă sunt cazurile de medici și personal auxiliar care s-au îmbolnăvit, din păcate, infecția cu noul coronavirus fiindu-le fatală unora dintre ei. În plus, există și riscul ca personalul medical să contamineze alți pacienți sau alte persoane cu care vin în contact, iar ținând cont de acest fapt, fundația United Way România și compania Metropolitan Life au venit cu o soluție inovativă, care să reducă la minim expunerea la infectare a cadrelor medicale implicate în tratamentul pacienților cu Covid-19.

Este vorba de o aplicație denumită Infirmiera Virtuală, gândită pentru a înlesni comunicarea de la distanță dintre cadrele medicale și acești pacienți, astfel încât contactul direct să aibă loc doar atunci când este strict necesar.

Aplicația este instalată pe tablete și constă într-o rețea de avataruri interconectate, cu aspect de cadru medical, prin intermediul cărora medicii, asistentele și infirmierele pot comunica prin mesaje video sau mesaje text, cu pacienții.

 

Sursa foto: pressalert.ro

Până acum, au fost distribuite 15 astfel de dispozitive la spitalul Colentina, unde sunt tratați în prezent doar pacienți cu Covid-19, și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara. Dezvoltatorii aplicație spun că, în decurs de două luni, un astfel de dispozitiv poate elimina până la 180 de surse potențiale de infectare, prin limitarea contactului direct cu pacienții.

Odată cu dispozitivele pe care este instalată aplicația, cele două spitale au primit și 40.000 de mănuși de protecție și  80 de combinezoane medicale, totul datorită unei donații în valoare de 25.000 de dolari făcută de Metropolitan Life și fundația United Way Romania.

Metropolitan Life este parte a MetLife Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume, prezentă pe piața din România de peste 21 de ani.

 

Sursa foto: pressalert.ro

În același timp, United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, din Statele Unite, a cărei activitate se bazează pe tei direcții principale de acțiune, respectiv acces la educație de calitate, la servicii de sănătate la cele mai bune standarde și la un venit suficient pentru a întreține o familie.

În România, programele fundației sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susţinerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Metropolitan Life este un partener de încredere al Fundaţiei United Way România şi dorim să le mulţumim pentru că ne sunt alături. În această perioadă de criză fără precedent, împreună putem ajuta – mai ales în prima linie, unde nevoia de sprijin este, în continuare, foarte mare”, a declarat directorul executiv al fundației, Adriana Dobrea, cu ocazia donației făcute celor două spitale.


Adaugati un comentariu


 

*