Societatea de Neurologie din Romania are un nou presedinte

In cadrul congresului Societatii de Neurologie, medicul Bogdan Ovidiu Popescu a fost ales in aceasta functie pentru urmatorii patru ani, preluand mandatul de la profesorul Dafin Muresanu.

 

Prof. Dr. Bogdan Popescu

Prof. Dr. Bogdan Popescu

In urma votului exprimat de participantii la congres, profesorul doctor Bogdan Ovidiu Popescu a fost desemnat sa conduca destinele organizatiei reprezentantive a neurologilor din Romania pentru urmatorii patru ani, acesta preluand mandatul d ela predecesorul sau, dupa ce rezultatele votului au fost validate.

Noul presedinte este prorector al UMF Carol Davila din Bucuresti, detinand si functia de sef al Clinicii de Neurologie a spitalului Colentina. In calitatea sa de prorector al UMF Carol Davila, profesorului Bogdan Ovidiu Popescu i-a revenit saptamana trecuta sarcina de a prezenta o serie de sfaturi preventive in cadrul proiectului-pilot „Asuma-ti sa fii sanatos!”, ocazie cu care a facut cunoscut publicului larg un „decalog” al prevenirii maladiei Alzheimer, marterial publicat si de Sanatateabuzoiana.ro.

 

scoala de vara neurologieProfesorul Popescu se numara printre membrii fondatori ai Societatii Romane de Neurologie, iar timp de 12 ani, in perioada 2001-2013, a indeplinit functia de secretar al acestui for.

La scurt timp dupa oficializarea rezultatelor votului din timpul congresului, noul presedinte a declarat ca „votul acordat de catre colegii mei, aproape in unanimitate, ma onoreaza si ma obliga. Sunt norocos pentru ca preiau conducerea unei organizatii puternice, la dezvoltarea careia au participat cu toata robustetea atat profesorul doctor Ovidiu Bajenaru, primul presedinte al organizatiei, in prezent presedinte de onoare ad-vitam, cat si profesorul doctor Dafin Muresanu, presedintele care mi-a precedat. Voi continua dezvoltarea societatii in echipa, atat cu fostii presedinti, cat si cu toti colegii implicati in variatele grupuri de lucru ale Societatii de Neurologie din Romania”.

 

neurologieOdata cu preluarea mandatului, noul presedinte a prezentat si principalele directii de actiune pe care organizatia profesionala le va urma, in urmatorii patru ani. Acestea vizeaza implicarea in formarea medicilor tineri –  rezidenti sau tineri specialisti – cu incercarea de a le asigura conditii cat mai bune de activitate in Romania, educatia medicala continua pentru toti neurologii din Romania, care trebuie sa aiba o pregatire similara cu colegii din Europa, dezvoltarea cercetarii in neurostiintele clinice, in principal in centrele universitare, insa si prin proiecte largi, nationale, in care sa poate fi implicati toti specialistii care isi doresc sa participe. Totodata, noul presedinte vorbit si despre  sustinerea la nivelul decidentilor a unor politici de sanatate eficiente de preventie si tratament ale bolilor neurologice, cat si a unor conditii de munca bune pentru medicii neurologi.

Dr. Bogdan Ovidiu Popescu a publicat peste 100 de lucrari stiintifice in extenso, majoritatea privind mecanismele bolilor neurodegenerative, neuroplasticitatii şsi neuroregenerarii, iar in anul 2007 a primit premiul „Victor Babes” al Academiei Romane, urmat in 2014 de premiul „Fundatia Brain Networking” al Academiei de Stiinte Medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*