Primii pacienți cu Covid-19 internați la Buzău

La spitalul din Râmnicu Sărat nu au mai avut loc decât doi din cei 19 pacienți infectați în ultimele 24 de ore, astfel că s-a trecut la punerea în aplicare a Planului B.

 

După ce numărul de cazuri noi de pacienți confirmați cu Covid-19 la Buzău a fost în scădere de la începutul săptămânii, ajungându-se de la 32 de cazuri duminică la 7 cazuri ieri, astăzi s-a consemnat o nouă creștere bruscă, la fel cum s-a întâmplat și vinerea trecută. Exact ca în urmă cu o săptămână, azi au fost anunțate alte 19 cazuri noi de infectare la nivelul județului, iar printre persoanele infectate se numără din nou cadre medicale și personal auxiliar de la Spitalul Județean și de la cel din Râmnicu Sărat. Este vorba de trei dintre cele 19 persoane nou confirmate, respectiv o asistentă și un brancardier de la SJU Buzău și o infirmieră de la spitalul Râmnicu Sărat.

În toate celelalte 16 cazuri confirmate în județ este vorba de pacienți simptomatici, dintre care patru erau deja internați în spitalul județean în momentul confirmării.

Numărul total de cazuri la nivelul județului a ajuns astfel la 369, iar unul dintre cazurile confirmate zilele trecute a fost atribuit municipiului București, acolo unde a fost confirmat. De asemenea numărul pacienților vindecați și externați rămâne același ca ieri, mai precis 170.

 

Spitalul Gârlasi

Odată cu confirmarea celor 19 cazuri noi, la nivelul județului s-a trecut la Planul B în ceea ce privește internarea pacienților infectați, dat fiind că spitalul suport de la Râmnicu Sărat nu mai are nici un loc disponibil. Doar doi dintre pacienții nou confirmați au mai putut fi internați la Râmnicu Sărat, ceilalți 17 fiind internați în pavilioanele special amenajate la spitalul Gârlași, în cadrul secțiilor de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Aici mai sunt disponibile circa 50 de locuri, dar dacă scenariul din week-end-ul trecut se va repeta și vom avea din nou 25-30 de cazuri noi pe zi, sunt șanse ca acestea să se ocupe în scurt timp, întrucât ritmul îmbolnăvirilor și internărilor este mai accelerat decât cel al vindecărilor și externărilor.

În ceea ce privește răspândirea cazurilor de pacienți infectați în județ, cei mai mulți sunt din municipiul Buzău, unde s-au confirmat 190 de cazuri. În municipiul Rm. Sărat sunt 39 de cazuri confirmate, în timp ce la Râmnicelu au fost 35 de persoane confirmate, iar alte 11 sunt din zona limitrofă a Râmnicului. Alți 10 pacienți provin din zona Smeeni, în zona Vintilă-Vodă s-au confirmat 9 cazuri, alte 4 sunt din zona Pârscov, 3 din zona Pătârlagele și alte 2 din zona Pogoanele, în timp ce numărul total de persoane testate este de 4.055. Direcția de Sănătate Publică a mai informat că, în județ, se mai află în carantină instituționalizată 29 de persoane, în timp ce numărul celor aflate în izolare este de 1.118.

 

În țară, numărul de noi îmbolnăviri se menține la nivelul de 320 de cazuri, același înregistrat ieri, astfel că numărul total de persoane infectate de la începutul pandemii a ajuns la 23.400, dintre care 16.555 s-au vindecat și au fost externate. În același timp, numărul deceselor a ajuns la 1.484, cu cele 11 noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore (din care 10 aveau comorbidități), în timp ce numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă a crescut la 184.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că s-au efectuat până acum 608.771 de teste la nivel național.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt la acest moment 1.392 de persoane, iar alte 82.236 de persoane se află în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

În străinătate, 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu nou coronavirus, iar dintre aceștia, 29 au fost declarați vindecați, în timp ce 115 au decedat.

La nivel global, până acum au fost înregistrate 8.318.370 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, din care 1.429.177 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția și Andorra. Din totalul pacienților confirmați ca fiind infectați  în toată lumea, 448.735 au decedat, în timp ce numărul celor vindecați este de 4.155.247.

 


Adaugati un comentariu


 

*