Accesul în policlinica Nicolae Titulescu, doar cu programare telefonică

Direcția de Sănătate Publică a dispus o serie de măsuri la nivelul unității medicale, ca urmare a reclamațiilor venite din partea pacienților pe adresa Prefecturii.

 

Autoritățile locale încearcă să găsească o soluție pentru a rezolva problema aglomerației care se creează zi de zi la policlinica Nicolae Titulescu și care, pe lângă disconfortul creat pacienților care sunt nevoiți să aștepte ore întregi la ușa de la intrare, constituie un factor suplimentar de risc pentru răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Pe adresa Prefecturii și a DSP Buzău au fost transmise, în ultima vreme, tot mai multe sesizări în acest sens, astfel că prefectul Leonard Dimian a convocat, astăzi, conducerea Direcției de Sănătate Publică, la o discuție  pe această temă. Ulterior, o echipă de inspectori de la DSP a efectuat un control la Ambulatoriul Titulescu, în urma căruia a constatat că aspectele semnalate erau reale, după care a fost dispus un set de măsuri care trebuie puse în aplicare imediat, pentru a reduce aglomerația și a fluidiza accesul pacienților către cabinetele medicale.

Astfel, prima dintre măsuri presupune că accesul pacienților în unitatea medicală va fi permis doar dacă aceștia s-au programat telefonic, în prealabil, astfel că oricine are nevoie de serviciile medicilor din policlinică trebuie să își facă mai întâi programare.

Totodată, în incinta unității medicale vor fi marcate clar zonele de circulație a pacienților, iar aceștia trebuie să respecte circuitele trasate.

 

Pentru ca pacienții care așteaptă în exteriorul policlinicii să păstreze distanța socială necesară reducerii riscului de răspândire a noului coronavirus se apelează la sprijinul firmei de pază, ai cărei agenți îi vor informa totodată pe pacienți că vor putea avea acces în unitate doar la ora la care sunt programați.

Nu în ultimul rând, inspectorii DSP au mai dispus ca în fiecare cabinet să nu fie primit decât un singur pacient o dată, iar în fața cabinetului, în sala de așteptare, să nu fie, de asemenea, mai mult de o persoană.

Solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus”, este mesajul transmis de prefectul județului.

 


Adaugati un comentariu


 

*