Policlinica Nicolae Titulescu se redeschide

Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis că măsura de suspendare a activității, valabilă până azi, nu va fi prelungită, având în vedere rezultatele testelor efectuate cadrelor medicale.

 

Buzoienii nu mai au motive de îngrijorare în ceea ce privește reluarea activității în cadrul policlinicii Nicolae Titulescu, care a fost închisă în ultima săptămână, după ce un medic și un asistent medical au fost infectați cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP)  Buzău a decis că, începând de astăzi, nu se mai justifică prelungirea măsurii de suspendare a activității unității medicale, după ce au fost primite rezultatele celor 93 de teste efectuate în rândul cadrelor medicale din policlinică.

În ultimele șapte zile, de la momentul la care a fost depistat primul caz de infectare în rândul personalului medical, fiecare cadru a fost testat de două ori, toate rezultatele fiind negative, cu excepția unui asistent medical, depistat pozitiv. Acest nou caz a determinat decizia de închidere a policlinicii pe parcursul unei săptămâni, iar pentru că în acest timp nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare în rândul personalului medical, DSP a decis că nu mai există nici un risc, iar activitatea în cadrul policlinicii poate fi reluată.

 

Între timp, au fost efectuate și lucrări de dezinfecție, astfel că activitatea cabinetelor medicale din policlinică se poate relua după programul normal, bineînțeles, cu un mare accent pe respectarea normelor de igienă și a măsurilor de distanțare socială.

Faptul că nu a fost vorba despre un focar puternic în policlinică, așa cum au existat temeri la momentul confirmării celor două cazuri, este o veste îmbucurătoare, într-un context nu prea fericit la nivelul județului, din punct de vedere epidemiologic, în care numărul de persoane infectate nou depistate crește alarmant.

În ultimele zile au apărut cazuri de îmbolnăvire și în rândul personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență, iar asta s-a întâmplat tocmai în perioada în care Ambulatoriul unității medicale era luat cu asalt de pacienții care nu se mai puteau adresa cabinetelor din policlinică și au apărut suspiciuni de infecție și la Maternitate.

Redeschiderea policlinicii va degreva astfel Ambulatoriul spitalului și Unitatea de Primire Urgențe, reducând aglomerația și diminuând astfel riscul de răspândire a infecției cu noul coronavirus, într-un moment în care se impune prudență maximă la nivelul spitalului, în acest sens.

 


Adaugati un comentariu


 

*