COVID-19: Încă 45 de tone de echipamente de protecție au ajuns în țară

28 martie 2020 | 0 comentarii |

Al doilea transport aerian cu echipamente medicale, achiziționate de România din Coreea de Sud, au ajuns pe aeroportul Otopeni în această dimineață, cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

 

În această dimineață, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de noi combinezoane de protecție au fost achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Acestea vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, transmite Grupul de Comunicare strategică.

Remintim că joi, alte 100.000 de combinezoane au ajuns în țară și au fost distribuite în teritoriu. În județul Buzău au ajuns, vineri, 1.380 de combinezoane de protecție și 45 de litri de dezinfectant de suprafețe și instrumentar medical, care au fost distribuite către unitățile sanitare din județ, infomează Biroul de presă al Prefecturii Buzău. Potrivit aceleiași surse, „echipamentele medicale au fost distribuite atât personalului medical, cât și celui non-medical, care asigură asistența medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească”.

 

Ministerul Apărării Naționale precizează că transportul a fost realizat în urma solicitării adresate Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, care a aprobat desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul celor aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul, la București.

Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus”, menționează MApN.

Cele două zboruri au fost coordonate, din partea României, de Centrul Național Militar de Comandă al MApN.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

 


Adaugati un comentariu


 

*