Policlinica Nicolae Titulescu rămâne închisă încă o săptămână

Decizia a fost luat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău, ca urmare a confirmării unui nou caz de infectare cu noul coronavirus, în rândul personalului medical.

 

Dacă ieri, DSP Buzău anunța că Ambulatoriul „Nicolae Titulescu” din municipiu va rămâne închis până la primirea rezultatelor testelor recoltate de la personalul care își desfășoară activitatea în cadrul unității medicale, astăzi, măsura a fost prelungită pentru încă 7 zile. Decizia a fost luată după ce rezultatele primite astăzi au confirmat prezența coronavirusului și în cazul unui asistent medical de 67 de ani, care lucrează în cadrul cabinetului medical de Ortopedie. Fiind vorba deja de două cadre medicale infectate, după ce ieri, un medic a ieșit pozitiv în urma unui test similar, s-a impus și izolarea la domiciliu a mai mulți medici și asistene medicale cu care cei doi au intrat în contact.

În aceste condiții, DSP a decis că este prea riscant să se reia imediat activitatea în cadrul policlinicii, așa că a dispus ca unitatea medicală să rămână închisă încă o săptămână, urmând ca săptămâna viitoare să se efectueze o nouă testare în rândul personalului. Dacă după două testări consecutive nu vor mai fi depistate cazuri noi, Ambulatoriul de specialitate se va putea redeschide, iar în caz contrar, decizia de suspendare a activității va fi prelungită.

Singura veste bună este că, în ultimele 24 de ore, pe raza județului au fost confirmate doar două cazuri noi, mult mai puține față de zilele anterioare, dar trebuie subliniat că nu s-au prelucrat toate probele prelevate de la personalul medical din ambulatoriu și de la membrii familiilor acestora.

 

Al doilea caz confirmat este un bărbat de 30 de ani, provenit din focarul de la Râmnicelu. Acesta a prezentat simptomatologie specifică, fiind adus cu ambulanța la spitalul județean, unde a fost testat, iar rezultatul a fost pozitiv. Ambii pacienți sunt internați în prezent la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde sunt în continuare 57 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, tot astăzi fiind externați  doi pacienți care între timp s-au vindecat.

Buzăul iese astfel din starea de urgență cu aproape 100 de persoane infectate, numărul total de cazuri confirmate până astăzi fiind de 97. Marea majoritate a acestora au fost diagnosticate în ultimele două săptămâni, după apariția celor două focare, în cartierul Poștă din Buzău și în satul Râmnicelu, ambele zone fiind plasate în carantină.

În ceea ce privește persoanele aflate în izolare la nivelul județului, numărul acestora este de 255, în timp ce 253 de persoane se află în carantină instituționalizată.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii care acționează în județ au controlat 201 persoane, fiind depistat astfel un buzoian care nu respecta interdicțiile privind deplasarea. Au fost aplicate și 9 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare de 3.600 de lei.

 

La nivel național, numărul total al cazurilor confirmate de la debutul pandemiei a ajuns la 16.247, iar evoluția epidemiologică se menține pe același platou, cu o ușoară creștere în 24 de ore, după două zile de scădere. Este vorba de 245 de cazuri noi, conform ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică. Îmbucurător este că a scăzut numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă, care azi a ajuns la 225.

Totodată, 9.053 de persoane au fost declarate vindecate, numărul acestora depășindu-l în prezent pe cel al pacienților aflați în spital. Din păcate, continuă să se înregistreze noi decese, numărul acestora ajungând la 1.046.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 286.217 teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.066 de persoane, în timp ce alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Au fost întocmite, până în prezent, 572 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 112 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei.

 


Adaugati un comentariu


 

*