Un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19, de la debutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, cel mai mare număr de noi îmbolnăviri înregistrat în România, un astfel de record negativ fiind consemnat și la nivelul județului Buzău.

 

Apar tot mai mulți bolnavi de COVID-19 cu forme medii și severe, inclusiv tineri sau sănătoși, și tot mai puțini asimptomatici – ne avertizează medicii. În ultimele 24 de ore a fost consemnat cel mai mare număr de pacienți confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus în România de la începutul pandemiei, fiind chiar depășit vârful epidemic înregistrat în perioada stării de urgență. Este vorba de 555 de cazuri noi, care ridică la 30.175 numărul total de îmbolnăviri, fiind astfel depășit cu 22 de cazuri recordul precedent, înregistrat la data de 11 aprilie, când fuseseră confirmate în 24 de ore 523 de cazuri noi. Tot în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 noi decese la pacienți cu comorbidități, numărul persoanelor decedate după ce au fost confirmate cu Covid ajungând astfel la 1.817, în timp ce la Terapie Intensivă sunt, în acest moment, 237 de pacienți. Din totalul persoanelor infectate până acum, 22.284 au fost externate, fiind vorba de 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de asimptomatici externați la 10 zile după depistare.

Și la nivelul județului Buzău s-a înregistrat azi un nou record de cazuri confirmate în 24 de ore, însă situația era previzibilă, ținând cont de faptul că, în ultimele zile, numărul confirmărilor a fost mult mai mic, întrucât analiza probelor recoltate s-a realizat la Institutul Cantacuzino, după ce kiturile de testare de la DSP s-au epuizat.

Astăzi au fost anunțat 33 de cazuri noi – cele mai multe de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri la nivelul județului  ajuns astfel de la 651 la 684, iar 462 dintre buzoienii confirmați cu Covid-19 au fost declarați vindecați, fiind înregistrate și 21 de decese.

 

Capacitatea de spitalizate la nivelul județului a fost din nou depășită, astfel că pacienții pentru care au mai existat locuri au fost internați la Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean, restul fiind transferați către unități medicale din Capitală. Pacienții nou confirmați au vârste între 3 și 80 de ani, iar printre aceștia se află și șase angajați ai IPJ Buzău, cinci polițiști și un angajat personal contractual. Birourile în care aceștia și-au desfășurat activitatea au fost dezinfectate, iar 18 colegi ai celor la care s-a confirmat prezența virusului SARS-CoV-2 au intrat în izolare la domiciliu. Activitatea instituției se desfășoară însă normal, susțin reprezentații IPJ.

Între timp, forțele de ordine continuă să acționeze în județ, în vederea depistării situațiilor în care nu se respectă măsurile impuse în starea de alertă. Astfel, în cadrul misiunilor efectuate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 13 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în context Covid-19 și 20 de sancțiuni pentru fapte de natură economică în același context. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 11.800 de lei.

 

Având în vedere numărul mare de cazuri anunțate azi și creșterea continuă a numărului de îmbolnăviri în ultimele trei săptămâni, autoritățile atrag atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară, respectiv  purtarea măștii acolo unde acest lucru se impune,  păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane și igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului. Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de Covid-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, se arată în comunicatul remis azi de Grupul de Comunicare Strategică.


Adaugati un comentariu


 

*