Buzăul a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid-19, cu un nou record de îmbolnăviri

Astăzi au fost anunțate noi praguri maxime atinse atât la nivel național cât și la nivelul județului, diferențele de la o zi la alta fiind din ce în ce mai mari.

 

Datele anunțate azi de Grupul de Comunicare Strategică indică noi vârfui ale numărului de noi îmbolnăviri de Covid-19, care crește într-un ritm accelerat, existând toate șansele ca în perioada următoare să se ajungă la 1.000 de cazuri noi pe zi. Astfel, după cele 555 de cazuri noi anunțate ieri, care reprezentau cel mai înalt prag de la debutul pandemiei, astăzi vorbim de 614 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore – o cifră la care puțini se puteau gândi chiar și în perioada stării de urgență. Totodată numărul de pacienți aflați la Terapie Intensivă a ajuns la 240, în timp ce numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1.834, cu cele 16 decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Din totalul de 30.789 de persoane infectate de la debutul pandemiei, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea 30.000 de persoane cu suspiciune de infectare au ieșit mai devreme din izolare după decizia Curții Constituționale, exemplul fiindu-le urmat de alte 1.200 – 1.300 de persoane aflate în carantină.

 

Din păcate, și la Buzău vorbim de un noi record în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, după ce ieri fusese înregistrat un alt prag maxim. Astfel, de la 33 de cazuri noi anunțate ieri de Direcția de Sănătate Publică, s-a ajuns la 45 de pacienți confirmați în ultimele 24 de ore. Astfel, s-a depășit la nivelul județului pragul de 700 de îmbolnăviri, cifra comunicată azi fiind 727, cu mențiunea că doi dintre pacienții testați și confirmați în alt județ, care s-au regăsit în buletinul informativ de ieri, au fost atribuiți județului în care au fost diagnosticați. Cei 45 de pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 6 ani și 84 de ani, toți fiind internați în jude, la spitalul din Râmnicu Sărat și la SJU Buzău.

În aceste condiții, este evident că nu mai poate fi vorba de noi măsuri de relaxare, fiind foarte posibil ca în locul acestora să fie impuse anumite restricții. Autoritățile reamintesc că evoluția situației epidemiologice depinde în mare m măsură de comportamentul populației care trebuie să conștientizeze importanța respectării măsurilor de siguranță.


Adaugati un comentariu


 

*