Știi și câștigi sănătate: Testul Copacului Blob

9 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Conceput inițial pentru elevi, în scopul de a verifica cât de bine se descurcă la şcoală, testul Copacului Blob s-a dovedit, mai tâziu, relevant şi în cazul adulților.

 

Click pentru a mari imaginea

Celebrul psiholog britanic Pip Wilson, cunoscut în lumea întreagă pentru rezultatele remarcabile obținute în terapiile cu persoanele cu tulburări de comportament, în învățarea experiențială şi în dezvoltarea inteligenţei emoţionale, a inventat, printre metodele cu care lucrează, Testul Copacului Blob.

Despre omuleții folosiți în acest test, autorul spune că-i place să-i folosească din dorința „de a ajuta oamenii să se deschidă, să se dezvolte și să crească”. 

Fiecare dintre omuleții din copac are o poziţie și o stare de spirit diferită, iar testul ne ajută să ne recunoaștem şi să ne consolidăm starea emoţională şi chiar poziția în societate.

Trebuie doar să privești cu atenție imaginea de ansamblu, să observi imaginea de care te simțiți cel mai mult atras și să alegi omulețul care consideri că-ți seamănă cel mai mult, apoi pe cel cu care dorești să semeni.

Ține minte/notează-ți cifrele și vezi apoi rezultatul testului:  

 

*Omuleții notați cu 1, 3, 6 sau 7 indică o persoană hotărâtă, fără teamă de dificultăți sau obstacole.

*Dacă ai ales unul din omuleții din figurile 2, 11, 12, 18 sau 19, atunci sunteți o persoană amabilă, care este mereu acolo când prietenii tăi au nevoie de tine.

*Omulețul cu numărul 4 vă descrie ca o persoană fermă, care dorește să obțină succes fără a avea probleme cu depășirea greutăților.

*Omulețul cu numărul 5 dacă ai ales, înseamnă că ești adesea obosit, te simți slab și ai puțină energie pentru viață.

*Omulețul cu numărul 9 arată că ești o persoană veselă și iubitoare de distracție.

*Alegerea omuleților notați cu 13 sau 21 te definește ca fiind o persoană introvertită, frecvent anxioasă, care evită comunicarea cu alte persoane.

*Omulețul din figura 8 îți arată că ești un adevărat visător cu ochii deschiși – îți place să te cufunzi în propria ta lume și să stai departe de problemele reale.

*Alegerea omuleților 10 și 15 te descrie ca o persoană bine adaptată, mulțumită de viața proprie, care se adaptează cu succes la viață, aflându-se într-o stare emoțională optimă.

*Omulețul cu numărul 14 dacă a fost ales înseamnă că ești epuizat sau epuizat emoțional și există șanse mari să te confrunți cu o criză emoțională interioară sau o frământare.

*Omulețul notat cu 20 este ales de persoanele cu foarte mare încredere în forțele proprii și o puternică stimă de sine, un lider natural căruia-i place ca ceilalți să-i asculte întotdeauna opinia, să i-o respecte și să-l urmeze.

*Dacă alegerea ta este omulețul din figura 16, atunci înseamnă că te-ai săturat să-i sprijini pe ceilalți, chiar dacă nu ai observat asta până acum.

*Dacă te-ai văzut ca fiind îmbrățișat omulețul din figura 17, în acest caz te au tendința de a te autoevalua ca fiind cel care este dorit, înconjurat de atenție.


Adaugati un comentariu


 

*