Tabăra pentru copii supraponderali de la Straja, promovată la târgul Medica din Germania

15 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Pe parcursul celor nouă ani de la demararea proiectului, în  taberele organizate în stațiunea din Valea Jiului au participat până acum peste 3.000 de copii din România, dar și din străinătate.

 

Marius Fodoran, absolvent al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, totodată un împătimit al muntelui și al mișcării, este promotorul unui proiect menit să vină în ajutorul copiilor supraponderali, ajunși într-o astfel de situație în special din cauza sedentarismului și a unei alimentații nesănătoase. Proiectul constă în organizarea unor tabere de nutriție și mișcare pentru copiii supraponderali, prima tabără de acest gen având loc în stațiunea Straja, în anul 2010. Fiind vorba de un concept nu foarte răspândit în Europa, interesul pentru proiectul demarat în stațiunea din Valea Jiului a crescut de la an la an, astfel că până în prezent, în taberele de nutriție și mișcare au participat peste 3.000 de copii, atât din România, cât și din Italia, Germania și Elveția. Marius Fodoran spune că proiectul gândit de el îmbină mișcarea în aer liber cu alimentația sănătoasă într-un concept unitar, iar în multe cazuri, rezultatele înregistrate au fost foarte bune. „Am avut copii care au slăbit chiar şi 24 de kilograme, în două sesiuni de tabără ce au totalizat şase săptămâni. Este foarte bine pentru ei, pentru dezvoltarea lor. Pe de altă parte, noi ne-am atins un obiectiv principal al acestor tabere, prin care ne-am propus să implementăm obiceiuri de viaţă sănătoasă şi să-i facem pe copii să câştige încredere în ei, să renunţe la abuzul de tehnologie, să iasă din casă şi să facă mişcare”, a declarat acesta.

 

Zilele acestea, Marius Fodoran și o parte din echipa de specialiști pe care a atras-o în jurul său de la demararea proiectului, au reprezentat România la unul din cele mai mari și mai importante târguri medicale din lume. Este vorba de Târgul Medica, desfășurat în perioada 12-15 noiembrie la Dusseldorf, în Germania, ce a reunit la standuri 5.000 de expozanţi care prezintă echipamente şi servicii medicale dedicate sănătăţii.

La acest târg internațional, echipa taberelor din Straja este formată din patru oameni, prezenţa la eveniment fiind posibilă printr-un program guvernamental care permite decontarea cheltuielilor de participare. Reprezentanții proiectului românesc pentru copiii supraponderali au promovat, astfel, în plan european, taberele pe care le organizează anual în beneficiul copiilor cu astfel de probleme, iar interesul participanților prezenți la târg a fost unul ridicat, dat fiind faptul că astfel de tabere sunt foarte puține pe continent.

 

Taberele de la Straja sunt organizate iarna și vara, în ultimul timp serviciile oferite de echipa formată din monitori de schi și snowboard, nutriționiști, psihologi, antrenori cu diferite specializări, profesori de educație fizică și sport, traineri, animatori socio-educativi și sportivi de marcă fiind adresate și adulților.

Taberele de aventură şi pe cele de schi pe care le organizăm în fiecare vară și fiecare iarnă sunt adresate și adulților. Avem și o tabără de sport şi nutriţie pentru adulţi, în care încercăm să-i ajutăm pe cei mari să slăbească într-un mod sănătos, să-şi schimbe stilul de viaţă în beneficiul personal. Noi suntem axaţi pe zona de servicii de sănătate şi ne-am propus să promovăm taberele de nutriţie şi taberele de mişcare pe care le organizăm în staţiunea Straja. Cea mai importantă tabără a noastră este totuși tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, cu care încercăm să avem succes şi pe plan internaţional”, a mai precizat inițiatorul proiectului.

 


Adaugati un comentariu


 

*