Testare în masă la Spitalul Săpoca, după depistarea a doi pacienți infectați cu coronavirus

16 iulie 2020 | 0 comentarii |

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, iar 64 de cadre medicale și 10 pacienți care au intrat în contact cu persoanele infecatate sunt testate pentru a se stabili dacă este cazul să se declare focar de Covid 19 în unitatea medicală.

 

Direcția de Sănătate Publică Buzău a raportat, astăzi, 24 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, din care două au fost confirmate în urma testării la laboratoare private din municipiu.

Pentru fiecare dintre pacienții nou infectați s-au declanșat anchete epidemiologice, în vederea stabilirii persoanelor cu care au intrat în contact și luarea măsurilor care se impun, dar un semnal de alarmă vine dinspre Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, de unde provin două dintre pacientele nou infectate, cu vârste de 40, respectiv 60 de ani, care acum sunt tratate la Râmnicu Sărat.

Din păcate a ajuns și la noi virusul. Nu știm încă sursa, urmează să vedem dacă se va putea stabili în urma anchetei epidemiologice. Una dintre paciente provine din secția de Boli cronice de la Ojasca, iar cealaltă a fost internată pe Neurologie, în urma unui AVC și urma să fie transferată la Paliative, ocazie cu care a și fost testată. S-a stabilit, deocamdată, că există 74 de persoane cu care au putut intra în contact, 64 de cadre medicale și 10 pacienți. Toți aceștia vor fi tetstați, iar în urma rezultatelor se va decide ce măsuri vor fi luate în continuare. De la Ojasca avem deja rezultatul a 15 teste și toate sunt negative. Deocamdată facem dezinfecție terminală în secțiile în care au fost internate cele două paciente, am reinstruit personalul privind măsurile de protecție și prevenție, vom vedea ce va mai urma”, a declarat pentru Sănătatea Buzoiană, dr. Gabriela Pârâu, managerul unității medicale.

 

Pacienții buzoieni nou confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2 au vârste cuprinse între 16 și 80 de ani și au fost internați în secțiile special destinate din cadrul Spitalului Județean de Jurgență Buzău și în Spitalul suport-Covid 19 de la Râmnicu. Sărat.

Potrivit informării transmise de Prefectura Buzău, de la debutul pandemiei și până astăzi, în județ au fost confirmate 883 de persoane cu Covid 19, din care 550 au fost declarate vindecate și externate, iar 24 au decedat.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu coronavirus 777 de persoane, iar de la debutul pandemiei și până astăzi au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19), din care 24.335 de persoane au fost externate, 261 se află în stare gravă la Terapie Intensivă, iar 1.971 au decedat. Dintre persoanele externate, 22.189 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 2.146 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, la nivel național au fost prelucrate 906.015 teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*