Training de igiena pentru medici la „Cel mai curat spital din Europa”

18 februarie 2016 | 0 comentarii |

Un spital privat din Brasov care a primit aceasta distinctie va sustine gratuit cursurile, scopul fiind imbunatatirea mijloacelor de prevenire si control a infectiilor nosocomiale.

 

Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin

In urma cu trei ani, Spitalul Sf. Constantin din Brasov s-a inscris intr-o competitie internationala, desfasurata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. La finalul competitiei a fost desemnat „Cel mai curat spital din Europa”, distinctie care spune multe despre conditiile de igiena de la nivelul acestei unitati sanitare. Specialistii de aici spun ca igiena este unul dintre aspectele caruia i se acorda cea mai mare importanta in cadrul spitalului, precizand totodata ca distinctia primita in 2013 reprezinta pentru ei si o responsabilitate, in sensul impartasirii experientei deobandite si cadrelor medicale din alte spitale.

In contextul in care prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale a devenit o prioritate in intregul sistem public de sanatate din Romania, aceasta responsabilitate este luata mult mai in serios de medicii spitalului, care au decis sa se implice in organizarea unor trainunguri gratuite de igiena pentru medicii din celelalte spitale. „Cand am primit distinctia din partea OMS ne-am angajat sa promovam igiena mainilor, bunele practici in domeniu, dar si sa-i consiliem, la randul nostru, pe cei care doresc sa implementeze strategii de prevenire si control al infectiilor intraspitalicesti. In fond, acesta este si scopul final al campaniilor globale initiate de OMS: raspandirea informatiilor care pot salva vieti”, a declarat dr. Andreea Moldovan, coordonator al departamentului de prevenire si control al infectiilor nosocomiale din cadrul spitalului privat.

 

spital privat sf constantinAceasta a anuntat ca, in cadrul unitatii medicale se vor organiza trainunguri gratuite pentru cadrele medicale din toata tara, sub forma unor cursuri insotite de demonstratii practice.

Pe parcursul sesiunilor de training, cursantilor care vor dori sa participe li se vor explica si exemplifica metodele prin care standardele de igiena din unitatile spitalicesti pot fi implementate simplu si fara costuri foarte mari.

Scopul urmarit prin organizarea acestor cursuri este imbunatatirea mijloacelor si pregatirii cadrelor medicale pentru prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale, specialistii unitatii medicale care a fost declarata Cel mai curat spital din Europa de catre OMS, aratandu-se dispusi sa isi puna gratuit, la dispozitie, cunostintele si experienta in acest domeniu.

 

curs sf constantinIn primavara anului trecut, aceeasi unitate medicala a mai lansat o campanie nationala intitulata „Maini curate pentru sanatate”, actiune destinata educatiei sanitare a populatiei, care a vizat riscurile asupra sanatatii pe care le presupune igiena precara a mainilor. Prezentarile s-au facut prin metode mai putin conventionale, care au avut darul de a capta atentia celor vizati, acestora fiindu-le prezentate informatii referitoare la igiena si metode de protectie si preventie.

Spitalele interesate sa se inscrie pentru a participa la cursul de igiena in vederea preventiei infectiilor nosocomiale o pot face contactand responsabilii de proiect din cadrul spitalul Sf. Constantin Brasov, la numarul de telefon 0751.518781 sau prin e-mail la adresa ana.lazar@spitalulsfconstantin.ro.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*