Trei candidati pe doua locuri, la rezidentiat

26 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Peste 5.000 de absolventi ai universittilor de medicina si farmacie s-au inscris la concursul de rezidentiat din 25 noiembrie.

 

5.371 de absolventi ai universittilor de medicina si farmacie s-au inscris pe 3.730 de locuri si posturi scoase la concursul de rezidentiat pe care Ministerul Sanatatii il va organiza pe 25 noiembrie, anunta Biroul de presa al institutiei, printr-un comunicat remis redactiei sanatateabuzoiana.ro .

Cei mai multi medici tineri, 4.142, s-au inscris pentru locurile si posturile din domeniul medicina, 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

Noutatea concursului de rezidentiat din acest an este aceea ca organizarea concursului de rezidentiat pe post are loc si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, pentru incurajarea tinerilor medici sa-si continue cariea profesionala in tara.

Lista locurilor scoase la concurs, AICI .

 

In sesiunea din noiembrie 2012, dintre cele 3.730 locuri si posturi scoase la concurs, 3.310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara, iar 170 pentru farmacie.

La fel ca si anul trecut, concursul de rezidentiat din acest an se va desfsura descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentar si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

 Ministerul Sanatatii mai spune ca numarul posturilor scose la concurs nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada, se mentioneaza in comunicatul MS.

Lista posturilor scoase la concurs AICI

 

Spitalele din Buzau au scos la concursul din noiembrie nu mai putin de 40 de posturi. Cele mai multe fintre ele sunt disponibile in specialitatile medicina de familie si farmacie, pentru care exista 5 posturi la Serviciul Judetean de Ambulanta, doua posturi la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau (Maternitate,  TBC – Contagioase) si cate un post la Spitalul Sapoca, Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul de Boli Cronice Smeeni (circuit inchis). Urmeaza medicina interna si psihiatria – cate 4 posturi, neonatologia si ATI cu cate 3 posturi, boli infectioase, psihiatria pediatrica, medicina de laborator, medicina de urgenta (UPU-SMURD) si diabet zaharat-nutritie-boli metabolice cu cate 2 posturi, iar cate 1 post s-a oferit celor care doresc sa se specializeze in epidemiologie, pediatrie, oncologie medicala, chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva, cardiologie si radiologie – imagistica.

Cele mai bogate oferte se regasesc la Spitalul Judetean de Urgenta (16 posturi) si la Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul Sapoca (cate 7 posturi).

 

In centrele universitare in care va avea loc concursul se organizeaza, in aceasta perioada, simulari ale examenului de rezidentiat.

Astfel, in urma cu o saptamana, absolventii Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara au sustinut simularea examenului de rezidentiat, organizat de  Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) – filiala Timisoara.

O noua simulare a examenului de rezidentiat va avea loc pe 3 noiembrie la Brasov, cu sprijinul Asociatiei Stiintifice a Studentilor Medicinisti (ASSM) Brasov.

Studentii de anii V si VI au fost cei care au elaborat subiectele, cei din  anul trei asigura supravegherea examenului, iar corectura lucrarilor intra in sarcina unui student aflat in an terminal si a doi studenti din anii IV si V, care vor pune la dispozitie un program de corectare rapida a lucrarilor.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a suplimentat locurile disponibile la concursul de rezidentiat din luna noiembrie astfel incat numarul acestora sa fie similar cu cel din anul precedent.

Detaliile privind concursul de rezidentiat gasiti pe  www.rezidentiat.info.


Adaugati un comentariu


 

*