Tur de forță pe bicicletă, în beneficiul copiilor cu autism

Patru cicliști vor porni sâmbătă, într-o cursă de 3.000 de kilometri, prin țară, pentru a oferi informații despre autism și  pentru a strânge fonduri pentru terapia a 500 de copii.

 

O campanie inedită de conștientizare a autismului și strângere de fonduri în beneficiul unor copii care suferă de această afecțiune va fi demarată la finele acestei săptămâni, de către cicliștii Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ştefan Slăvilă şi Alexandru Mierlea. Ei se vor transforma în ambasadori ai copiilor cu autism și vor parcurge pe biciclete 3.000 de kilometri în 16 zile, pentru a veni în sprijinul acestor copii.

Campania se numește „Contour 100”, pentru că itinerarul urmat de cei patru cicliști urmează să „deseneze” conturul României, în acest mod ei intenționând să marcheze și Anul Centenarului. Inițiativa aparține asociației Ubis Club, iar printre partenerii care s-au alăturat campaniei se numără și asociația Help Autism. Fondurile strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru asigurarea terapiei a 500 de copii cu autism pe care asociația îi are în grijă. Într-un comunicat al asociației se arată că traseul urmăreşte extremităţile geografice ale României şi traversează forme majore de relief, iar fiecare zi a turului va include locuri simbolice pentru istoria românilor.

 

Turul se împarte în etape de aproximativ 180 de kilometri pe zi, startul urmând să se dea sâmbătă, 4 august, din Bucureşti, de unde se va porni spre sud, apoi spre est, pentru a reveni în Capitală pe 19 august. Plecarea va avea loc la ora 7.30, de la intrarea Șincai a Parcului Tineretului, iar pe parcursul celor două săptămâni, echipa şi staff-ul tehnic vor poposi în biblioteci publice înscrise în programul EduCaB, unde vor participa la evenimentele de informare şi conştientizare a autismului. În fiecare dintre aceste locaţii vor fi împărţite cărţi şi materiale informative pentru a fi distribuite mai departe în comunităţile locale.

Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va avea loc la Constanţa, pe 6 august, în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene, între orele 10.30 – 12.00. Pe 8 august, la Iaşi, echipa va participa la evenimentul de final de etapă, la Palas Mall, între orele 16.00 – 18.00.

 

Pe 10 august, la Suceava, membrii comunităţii locale sunt invitaţi, alături de echipă şi de specialiştii în terapia copiilor cu autism, la centrul comercial Shopping City, între orele 11.00 – 15.00, pentru cel mai mare eveniment al traseului, iar circuitul se va încheia pe 19 august la București.

Reprezentanții asociației Help Autism mai precizează că oricine poate susţine iniţiativa Contour 100 contribuind cu donaţii pentru susţinerea terapiei copiilor cu autism pe platforma o platformă on-line dedicată, iar donaţiile vor fi recompensate cu un cadou personalizat cu însemnele evenimentului.

Astfel, pentru o donaţie de 100 de lei, donatorul primeşte o diplomă personalizată, o insignă şi o brăţară, la 200 de lei se adaugă şi un tricou al evenimentului, iar la 400 de lei şi o medalie personalizată.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*