Ultimele înscrieri la prima Școală europeană de vară COST NET4 Age organizată la București

11 august 2022 | 0 comentarii |

În perioada 12-15 septembrie, Acțiunea COST NET4 Age-Friendly organizează la București prima sa Școală europeană de vară destinată profesioniștilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători din cele 39 de țări participante în cadrul rețelei (CA19136 – International Interdisciplinary Network on Smart Healthy Age-friendly Environments).

 

Înscrierile la prima ediție a Școlii europene de vară a Acțiunii COST NET4 Age-Friendly, un eveniment multidisciplinar care are ca temă principală PREVENȚIA (Sustainability for disease prevention and health promotion), sunt pe ultima sută de metri, anunță organizaorii, care spun că mai sunt disponibile doar câteva locuri. Evenimentul, care va avea loc în perioada 12-15 septembrie la București și va fi găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD)

Programul COST (Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice) este un element fundamental al Spațiului European de Cercetare (ERA – European Research Area) care își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse, contribuind astfel la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa, și se adresează profesioniștilor din domeniul medical, cercetătorilor și doctoranzilor interesați de tema menționată. 

 

Cursurile și workshop-urile Școlii europene de vară organizată de Acțiunea COST NET4Age-Friendly în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București – Centrul de Inovație și e-Health se vor desfășura în limba engleză, în Sala de Consiliu a UMFCD, din Bd. Eroii Sanitari nr. 8, conform programului afișat.

Evenimentul va avea ca de lectori/traineri cadre universitare din Romania, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și Olanda, între care Prof. Maddalena ILLARIO – Departamentul de Sănătate Publică Federico II, Italia;  Prof. Dr. Luiza SPIRU – UMFCD București;  Șef lucr. Dr. Ștefan BUȘNATU – UMFCD București; Dr. Ivan CHORBEV – Facultatea de Informatică și Inginerie, Universitatea Ss Cyril și Methodius, Skopje, Macedonia de Nord;  Prof. Lorenzo MERCUIO, Departamentul de Sănătate Publică Federico II; Dr. Ruben Van ZELM, Universitatea de Științe Aplicate Utrecht, Țările de Jos.

 

Obiectivul general al Școlii de vară este de a stimula crearea unei comunități internaționale și interdisciplinare de cercetători și profesioniști, pentru a pava drumul inovării în sănătate, deschizând astfel noi oportunități pentru dezvoltarea durabilă.

Obiectivele specifice ale workshop-ului organizat de Acțiunea NET4Age-Friendly COST constau în „îmbunătățirea nivelului individual de conștientizare cu privire la subiect și schimbarea paradigmatică de la tratamentul bolilor la prevenirea bolilor și promovarea sănătății, promovarea interdisciplinarității și creșterea motivației de a lucra în direcția prevenirii, Big Data în îngrijirea sănătății și inovarea în modelarea afacerilor”, se menționează într-un comunicat transmis de organizatori. 

Solicitanții interesați trebuie să completeze Formularul de înscriere în care li se cere să-și precizeze motivația și trebuie să fie angajați într-un program oficial de cercetare ca doctorand sau bursier postdoctoral sau angajați ori afiliați la o instituție, organizație sau entitate juridică care are în competența sa o asociere clară cu promovarea sănătății sau prevenirea bolilor.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*