UMF Targu Mures, nominalizata la premiul international „Best Regional University” si „Best manager of the Year”

13 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Premiile se acorda la Oxford, in cadrul Summit-ului care va avea loc in decembrie. Totodata, conducerea universitatii a anuntat ca a schimbat modul de admitere si a solicitat dublarea locurilor la admiterea din 2014, la sectia in limba engleza si suplimentarea cu 70 de locuri la linia in limba romana.

 

umf tg. muresUniversitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures a fost nominalizata de European Business Assembly si de The Club of Rectors of Europe pentru premiul international „Best Regional University”, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, rectorul universitatii, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Potrivit comunicatului de presa remis de UMF Tg. Mures, aceasta nominalizare este „un semn de recunoastere a progreselor pe care le facem si, nu in ultima instanta, un argument ca temerile care erau exprimate foarte vocal cu ceva vreme in urma, ca universitatea se va desfiinta, ca este pe punctul de a-si pierde credibilitatea au fost doar niste profetii care nu s-au indeplinit. Despre universitate ar trebui sa vorbeasca doar cei care cunosc mediul universitar”, atrage atentia rectorul Azamfirei, mentionand ca, intrucat la admiterea din acest an UMF Targu Mures a avut cea mai mare concurenta din ultimii 20 de ani, dovedeste trendul crescator pe care il inregistreaza  universitatea.

Ceremonia de premiere va avea loc la Oxford, cu prilejul Summit-ului Science and Education care se va desfasura in perioada 16-19 decembrie 2013.
UMF Targu Mures a fost nominalizata, in cadrul aceluiasi summit, si la titlul Best Manager of the Year.

 

prof. dr. Leonard Azamfirei, umf tg. muresProfesor doctor Leonard Azamfirei, a anuntat, de asemenea, ca incepand de anul viitor, UMF va schimba modalitatea de admitere, iar cei care vor opta pentru Biologie au la dispozitie Anatomia si Fiziologia editurii Barron’s, pentru care institutia a cumparat drepturile de autor si a obtinut exclusivitate in Romania.

Anul viitor vom schimba si modul de admitere la universitate, iar  bibliografia de admitere va consta, pentru cei care dau examen la Biologie, intr-o carte pentru care am cumparat drepturile de traducere din Statele Unite, care se utilizeaza la admiterea in principalele universitati de medicina din SUA. Noi, la aceasta carte am cumparat drepturile de autor, suntem la faza traducerii in limba romana si limba maghiara si sper ca in ianuarie sa fie deja pusa pe piata (…) Avem acum exclusivitate in Romania pentru cartea de Anatomie si Fiziologie”, a declarat rectorul UMF Tg. Mures, explicand ca este vorba despre o carte foarte bine scrisa, care are 23 de capitole de anatomie si fiziologie, iar la sfarsitul fiecarui capitol exista un numar important de intrebari din materia respectiva, exprimandu-si convingerea ca astfel se va genera „o rigoare mai mare in ceea ce priveste admiterea”.

 

absolventi-de-medicina-2.-jpgIn ceea ce priveste admiterea pentru anul universoitar 2014-2015, rectorul Azamfirei a precizat ca  a solicitat dublarea numarului de locuri pentru linia in limba engleza, pentru a acoperi cererea care este in crestere, dar si ca in urma unor parteneriate care se prefigureaza, de anul viitor, la Targu Mures vor invata si studenti japonezi.

Suntem in faza in care am finalizat negocierile cu o serie de parteneri din Japonia si, incepand cu anul universitar 2014-2015, vom avea in Targu Mures, pe langa studentii din tarile europene, care deja vin de cativa ani, si studenti din Japonia. Estimarea noastra este ca anul viitor vom avea studenti din SUA, Germania, Suedia, Italia, Ungaria. Acesta este si motivul pentru care am cerut, la evaluarea ARACIS, o dublare a numarului de locuri, pentru a acoperi cererea care in acest moment este in crestere”, a aratat rectorul.

Azamfirei a mai spus ca data fiind rigoarea japoneza, UMF Targu Mures investeste in capitalul uman, pentru ca studentii asiatici, si nu numai ei, sa beneficieze de cea mai buna pregatire.

Rectorul a amintit ca la admiterea din acest an, la limba engleza a fost o concurenta de aproape trei candidati pe un loc, inclusiv unii studenti romani preferand sa studieze in limba engleza.

La UMF Targu Mures exista in prezent aproape 300 de studenti straini care platesc o taxa de scolarizare de 5000 de euro pe an.

UMF Targu Mures a cerut, de asemenea, si o marire a numarului de locuri la linia in limba romana, de la 200 la 270 – cifra maxima pe care Universitatea o poate scolariza. La maghiara, cifra a fost 200 si s-a solicitat a se pastra in anul universitar care urmeaza.

 


Categorii: Actual, Institutii

Adaugati un comentariu


 

*