Un „angajat” special al ISU Buzau, premiat la un concurs national

12 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Specializata in misiuni de cautare-salvare a victimelor dezastrelor naturale, catelusa Neli a obtinut medialia de bronz la un campionat de dresaj la care au participat caini de serviciu din cadrul tuturor structurilor Ministerului de Interne.

 

catelusa neli isuDe mai bine de sase ani de zile, efectivul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau a fost completat cu un nou membru, care, inca de la sosirea in unitate, a devenit vedeta inspectoratului. Este vorba de catelusa Neli, un ciobanesc belgian primit in dotare de ISU Buzau in luna august a anului 2009, pe vremea in care nu implinise nici macar un an. In primele luni petrecute in cadrul inspectoratului si-a capatat simpatia tuturor, iar dupa ce a implinit un an, a sosit momentul sa „isi intre in paine” incepand pregatirile pentru a face fata misiunilor la care urma sa ii insoteasca pe pompierii buzoieni. Asta pentru ca ciobanescul belgian nu a fost adus la ISU Buzau doar pentru agrement,  ci pentru a face parte din echipa, specializarea sa fiind misiunile de cautare-salvare a victimelor dezastrelor naturale. Misiunea sa in cadrul echipei de salvatori este gasirea victimelor prinse sub daramaturi in caz de cutremur, si, din fericire, nu a fost nevoie sa isi demonstreze pana acum calitatile decat in cadrul exercitiilor la care a participat.

 

isu catelInca de cand a ajuns in unitate, a fost luata in grija de plutonierul major Daniel Toma, cel care i-a devenit instructor si partener totodata, alaturi de acesta participand si la primul curs de specializare in cautare si salvare urbana, la scurt timp dupa ce a implinit varsta de un an.

Intre timp, ajuns deja la varsta de 6 ani si jumatate, ciobanescul belgian de la ISU Buzau a devenit expert in astfel de misiuni, iar de curand a dovedit ca este unul din cei mai bine pregatiti si disciplinati caini de serviciu din Ministerul de Interne.

Impreuna cu instructorul sau a participat la sfarsitul saptamanii trecute la un campianoat national de dresal al cainilor de serviciu, organizat la nivelul Ministerului de Interne, concurs la care au aprticipat si caini politisti dar si din dotarea Jandarmeriei, fiecare cu propriile specializari.

Din cei 30 de concurenti participanti, catelusa Neli s-a clasat pe locul al treilea la acest concurs, fiind medaliata cu bronz.

 

pompieri si paramedici victime alarmare chimicaIn acest context e de asteptat ca maine, Catelusa Neli sa fie vedeta actiunilor pe care ISU le organizeaza de fiecare data cand data de 13 pica intr-o zi de marti. Pentru ca o astfel de conjunctura inseamna pentru multi ghinion curat, pompierii buzoieni vor sa demonstreze de fiecare data ca ghinionul poate fi evitat daca se respecta unele masuri de prevenire a diferitelor tipuri de evenimente. In acest sens, vor desfasura maine o serie de actiuni de informare, expunandu-si totodata si o parte din tehnica din dotare in parcarea de la Kaufland si in Parcul Tineretului din Buzau, in fata Primariei si Casei de Cultura de la Ramnicu Sarat si la liceul din Patarlagele. La Buzau si Ramnicu Sarat, tehnica va fi expusa intre orele 15.00 si 18.00, iar la Patarlagele in intervalul 9.00-14.00. Totodata, intre orele 9.00 si 14.00 la fiecare dintre cele trei subunitati din judet ale ISU, adica la Buzau, Ramnicu Sarat si Maruntisu, va fi organizata Ziua Portilor Deschise, ocazie cu care oricine va dori, va putea sa viziteze unitatile respective.

Pentru prima data, o astfel de activitate va fi organizata si la Pietroasele, unde a fost inaugurat de curand un punct de lucru al unitatii de la Buzau, doatat cu o ambulanta SMURD si echipajul aferent, si o sautospeciala pentru stingerea incendiilor.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*