SMURD Buzau a primit in dotare o autospeciala de evacuare a victimelor multiple

Vehiculul a ajuns astazi la Buzau si va fi folosit pentru interventii in zone greu accesibile si la evenimente soldate cu mai multe victime, avand capacitatea de a transporta patru pacienti, impreuna cu echipajul medical.

 

autospeciala smurd isuIncepand de astazi, parcul auto al ISU Buzau s-a imbogatit cu o noua autospeciala, ce va intra in exploatarea SMURD. Este vorba despre un vehicul special destinat transportului mai multor victime si preluarii acestora din zonele greu accesibile, in care autospecialele obisnuite aflate in dotarea serviciului sau a Ambulantei nu pot ajunge. Autospeciala de evacuare a victimelor multiple a fost preluata de reprezentantii ISU in cursul acestei dupa-amieze, facand parte dintr-un lot de 25 de vehicule similare care au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii si au fost repartizate astazi catre inspectoratele din tara. Conform unui comunicat, odata cu acest nou lot, numarul de autospeciale si ambulante achizitionate de Ministerul Sanatatii in ultimii 4 ani a ajuns la 603 vehicule. Totodata, odata cu achizitia celor 25 de autospeciale pentru evacuarea victimelor multiple, a fost cumparat si un spital de campanie care a fost repartizat tot in cursul zilei de azi autoritatilor din judetul Galati.

 

autospeciala isu smurdDespre vehiculul primit astazi in dotare de catre ISU Buzau, plutonierul adjutant Vasile Prahoveanu, purtatorul de cuvant al unitatii, spune ca este vorba de un autovehicul cu caracteristici militare, dotat cu tractiune 4×4 permanent, suspensie si transmisie speciala pentru deplasare off-road, in locuri  greu accesibile. Autospeciala are capacitatea de a transporta  salvatorii la locul unui incident soldat cu mai multe victime si evacuarii a maxim   patru pacienti critici pe targa. Autospeciala este dotata cu doua monitoare, un defibrilator automat, instalatie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secretii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum si gulere cervicale pentru adulti si copii. In dotarea autospecialei mai exista si doua rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare si medicatiei.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*