Plan Rosu de Interventie pentru SAJ Buzau si SMURD

16 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Este vorba despre un exercitiu complex de simulare a doua accidente grave produse pe cea mai periculoasa sosea din judet, DN 2 E85.

 

ambulante-si-smurd-accidentIn cursul zilei de maine, ISU Buzau va organiza, in colaborare cu inspectoratele similare din judetele Ialomita si Vrancea, un exercitiu complex de simulare a unor accidente grave, la limitele de nord si de sud ale judetului, pe una dintre soselele unde se produc cele mai multe accidente din tara. Este vorba de DN 2 E 85, soseaua care leaga Bucurestiul de Moldova, Buzaul fiind judetul tranzitat de cel mai lung segment al acestui drum.

Nu de putine ori, portiunea de sosea care tranziteaza Buzaul a fost scena unor accidente rutiere grave, soldate de-a lungul timpului cu zeci sau chiar sure de morti. Cel mai grav eveniment il constituie explozia unui camion cu azotat de amoniu la Mihailesti, in data de 24 mai 2004, eveniment in urma caruia si-au pierdut viata 18 persoane, printre care sapte pompieri aflati la datorie si doi jurnalisti.

 

simulare-accidentSimularea, care va avea loc maine, vizeaza producerea unor astfel de accidente complexe, ce presupun interventii tactice pe mai multe planuri, fapt pentru care vor fi mobilizate forte atat din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta, cat si de la Serviciul de Ambulanta Judetean BuzauInspectoratul de Politie si cel de Jandarmi. Simularile vor acea loc intre orele 11.00 si 13.00, in zona Hanului Ovidiu de la Glodeanu Sarat si a benzinariei de la iesirea din Ramnicu Sarat spre Focsani,  acestea fiind punctele care marcheaza inceputul si sfarsitul segmentului de drum european care tranziteaza judetul Buzau.

In cazul accidentului simulat la Glodeanu Sarat, salvatorii buzoieni vor actiona in colaborare cu forte de la ISU Ialomita, iar la Ramnicu Sarat vor fi chemate in sprijin forte de la ISU Vrancea.

Conform scenariului, situatiile generate de cele doua accidente simulate vor fi unele de mare complexitate, iar numarul de victime rezultate va fi unul insemnat, fapt pentru care va fi pus in aplicare Planul Rosu de Interventie, in ambele cazuri.

 

ambulantaEchipajele SMURD si cele de la Ambulanta care vor participa la simulare vor avea rolul preluarii si evacuarii victimelor din zonele de risc si transportarea acestora la unitatile medicale cele mai apropiate.

Conform unui comunicat transmis de ISU Buzau, exercitiul de maine are ca scop principal dezvoltarea capacitatii de interoperabilitate in sistem integrat, sub coordonarea prefectului judetului Buzau, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu punerea in aplicare a Planului Rosu. Se urmareste, totodata, verificarea conceptiei de actiune si cooperarea la nivel judetean si interjudetean, verificarea modului de raspuns al tuturor institutiilor cu atributii in managementul si gestionarea situatiilor de urgenta, precum si perfectionarea deprinderilor participantilor pentru organizarea, conducerea si executarea operatiunilor de interventie in astfel de situatii.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*