Un copil febril, salvat din nameti de senilata ISU-SMURD

12 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Autospeciala senilata si-a facut astazi „botezul”, salvand copilul bolnav si transportandu-l la ambulanta care se impotmolise la cativa kilometri de destinatie, transportandu-l astfel la timp, la spital.

 

La numai o zi dupa prima ninsoare din judetul Buzau au si aparut problemele, in ciuda faptului ca utilajele de deszapezire s-au aflat permanent in actiune, deblocand drumurile acoperite de nameti, in judet.

Astazi, o masina a Ambulantei a fost solicitata sa preia un bebelus de numai doua saptamani, cu febra mare si probleme respiratorii, dar la cativa kilometri de destinatie, mai exact in apropierea Manastirii Ciolanu, s-a impotmolit in nameti.

Echipajul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), nemaiputand inainta spre Schitul „Cetatuia”, unde se afla copilasul bolnav, a solicitat ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). In mai putin de o ora, senilata ISU-SMURD primita de curand de pompierii de la Ramnicu Sarat si-a facut „botezul”, salvandu-l pe fiul preotului care slujeste la schitul Cetatuia si care se afla in mare pericol.

Ajuns la timp la destinatie, echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor bebelusului, dupa care l-a transportat, impreuna cu mama sa, si l-a predat medicilor ambulantei care il asteptau pentru a-l transporta la Spitalul Judetean de Urgenta.

Aici, medicii pediatri l-au preluat la randul lor pe micut, administrandu-i tratamentul corespunzator si astfel, prima viata a fost salvata de senilata primita de ISU Buzau si repartizata la Rm. Sarat pentru ca iarna trecuta, aceasta zona a fost una dintre cele mai afectate din tara in perioada viscolelor si zapezilor din ianuarie-februarie.

Ieri, prefectul judetului Buzau, Gabriel Balta, a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta si a dat dispozitii clare sa se ia toate masurile pentru ca in conditiile Codului galben de ninsoare si viscol care s-a anuntat, sa se ia toate masurile pentru a nu se inregistra dificultati si mai ales victime umane. Directia de Sanatate Publica a inventariat toate gravidele si dializatii din judet, pentru a se lua masuri ca in cazul inzapezirii sa nu fie pusi in pericol.

De asemenea, primarii au fost avertizati sa verifice, cu ajutorul angajatilor proprii, toate casele unde se stie ca sunt batrani singuri si bolnavi, pentru a nu fi gasiti inghetati in case.

La randul sau, Inspectoratul Scolar Judetean a dat dispozitie directorilor de scoli ca acolo unde nu se pot incalzi clasele sa se intrerupa cursurile.

Pentru urmatoarele trei zile, judetul Buzau se afla sub atentionare de ger naprasnic. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de ger accentuat si vant puternic.


Categorii: Ambulanta, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*