Un nou medicament pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii cronice inflamatorii și obstructive

9 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Acesta conține o combinație de două substanțe folosite de peste 20 de ani în România și se administrează cu ajutorul unui inhalator diferit de modelele existente în prezent.

 

Compania farmaceutică Zentiva România a anunțat lansarea pe piață a unui nou medicament generic destinat pacienților care suferă de afecțiuni respiratorii cronice inflamatorii și obstructive. Principalii beneficiari ai noului tratament vor fi cei care suferă de astm bronșic și boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), două din cele răspândite afecțiuni pulmonare din această categorie.

Noul produs este o combinație dintre două substanțe cu care există o experiență clinică de aproape 20 de ani în România și care și-au dovedit în tot acest timp eficiența. Una dintre substanțele folosite este Salmeterol, cu acțiune bronhodilatatoare cu durată lungă de acțiune, care ajută la menținerea deschisă a căilor respiratorii din plămâni. Cealaltă substanță aflată în compoziția noului medicament este Fluticazona – un corticosteroid care acționează prin reducerea inflamației de la nivelul tractului respirator.

Avantajul acestui medicament față de produsele folosite până acum este reprezentat de dispozitivul de inhalare creat special, care este diferit de celelalte dispozitive similare. Producătorii spun că acest dispozitiv este ușor de folosit, fiind necesari doar 3 pași simpli, și crește șansele unei aderențe mai bune a pacientului la tratamentul recomandat de către medic.

 

Studiile clinice au confirmat că noul medicament produs de Zentiva reduce ratele de exacerbare a afecțiunilor respiratorii cronice inflamatorii și obstructive ale căror consecințe pot fi spitalizarea și riscul de deces, atât în cazul astmului bronșic cât și al BPOC.

Reprezentanții companiei farmaceutice spun că ambele boli sunt afecțiuni cronice care necesită de cele mai multe ori o terapie de menținere de durată. Pentru un management eficient al celor două boli, un factor deosebit de important este comunicarea eficientă și constantă între medicul curant și pacient. O bună educație a pacientului în ceea ce privește conștientizarea bolii, evitarea factorilor de risc ai exacerbărilor și utilizarea corectă a medicației inhalatorii sunt esențiale în obținerea unei aderențe bune a pacientului la tratament și în controlul eficient al simptomelor.

 

Simona Cocos

Într-un comunicat remis cu ocazia lansării noului medicament, Simona Cocoș, directorul general al Zentiva România și Moldova, a declarat că „astmul și BPOC sunt afecțiuni cronice frecvente și cu o incidență în creștere, care afectează calitatea vieții pacienților și implică riscuri de sănătate. Din poziția de producător major de medicamente generice, dorim să punem la dispoziția pacienților tratamente moderne, accesibile iar această lansare răspunde așteptărilor medicilor pentru terapii evoluate care adresează afecțiunile respiratorii. Prin formularea specifică și modul de administrare, noul medicament susține medicii și pacienții cu o opțiune terapeutică modernă”.

Nu în ultimul rând, aceasta le reamintește pacienților cu afecțiuni respiratorii cronice că trebuie să meargă regulat la medic, pentru evaluarea și monitorizarea afecțiunii și să evite automedicația și să conslte medicul în orice situație privind afecțiunile de care suferă și tratamentul necesar.

Se estimează că aproximativ 1,16 milioane de persoane suferă de astm bronșic în România, iar la nivel european sunt în evidențe peste 7 milioane de pacienți, reprezentând un procent de 10% din populația continentului.

În același timp, datele Societății Române de Pneumologie indică un număr de circa 860.000 de pacienți cu BPOC în România, toți cu vârste peste 40 de ani. Aceleași date indică faptul că prevalența bolii este în creștere în ultimii ani, cu 0,3%.

 

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*