Un nou tratament impotriva alergiei la arahide

Ingredientul de baza il constituie probioticele, iar noul tratament poate avea efect timp de aproximativ 4 ani.

 

Alergiile alimentare afecteaza un copil din 20 si doi adulti din 100, cele mai raspandite astfel de reactii adverse fiind cele la fructe de mare, lapte de vaca, oua si alune. Dintre toate aceste alergii alimentare, alergia la arahide este una dintre cele mai comune cauze ale anafilaxiei, o reactie de intoleranta cu potential fatal. Unele dintre reactiile alergice pot include simptome negative usoare, precum urticarie sau greata, insa pot surveni si urmari serioase precum socul anafilactic, ce se manifesta prin ingustarea cailor respiratorii ajugandu-se la imposibilitatea de a respira. In cazul persoanelor care se confrunta cu anafilaxie poate interveni decesul in lipsa unui ajutor medical de urgenta.

Avand in vedere potentialul letal al acestui tip de alergie, eforturile oamenilor de stiinta s-au concentrat pe gasirea unei solutii pentru a gasi un tratament eficient, in conditiile in care o astfel de terapie nu a fost inca descoperita pana in acum.

Recent, insa, cercetatorii australieni au anuntat ca au facut un pas inainte important in vederea imbunatatirii vietii persoanelor care sufera de alergie la arahide, prin dezvoltarea unui tratament pe baza de probiotice care poate actiona timp de pana la patru ani.

 

In cadrul studiilor clinice efectuate in 2013, de oamenii de stiinta de la Institutul Murdoch pentru Cercetari Pediatrice din Melbourne, copiilor care sufereau de alergie la arahide li s-au administrat zilnic probiotice si doze mici de proteine din arahide pe o perioada de 18 luni. In urma acestor teste, 80% dintre acesti copii au putut tolera consumul de arahide, iar patru ani mai tarziu, cercetarea confirma faptul ca 70% dintre copiii inclusi in programul de testare pot consuma in continuare arahide fara a prezenta reactii adverse.

Cercetatorii sustin astfel ca furnizeaza dovada importanta potrivit careia un tratament pentru alergia la arahide este un lucru posibil, iar importanta acestei descoperiri consta in faptul ca acesti copii pot manca alune la fel ca cei care nu au alergie la arahide.

Acestia spun ca descoperirea reprezinta un pas inainte important pentru gasirea unui tratament pentru alergiile alimentare explicand ca probioticul actioneaza asupra sistemului imunitar pentru ca acesta sa genereze un raspuns protector, sau o toleranta, in locul unei reactii alergice.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*