Unul din doi buzoieni, diagnosticati cu probleme de auz

7 aprilie 2012 | 0 comentarii |

testare auzTot mai multi buzoieni au probleme auditive. Din numarul de locuitori ai judetului Buzau care si-au testat gratuit auzul, peste 45% au fost diagnosticati cu diferite forme de pierderi de auz si au fost indrumati sa urmeze solutia de reabilitate pentru afectiunile lor. Cel putin asa reiese dupa o campanie de testare desfasurata de Audio-Optica, in municipiul Buzau.

Cercetarile pe plan mondial arata ca procentul persoanelor cu scaderi de auz il depaseste pe cel al persoanelor cu probleme de vaz, numarul tinerilor care au o pierdere de auz fiind in crestere, din cauza expunerii la medii poluate fonic.

Studiile arata ca pierderile de auz netratate afecteaza viata de zi cu zi: persoanele in cauza se plang ca se simt singure si observa o scadere considerabila a calitatii vietii. In schimb, persoanele purtatoare de aparat auditiv bine reglat au observat o influenta pozitiva a acestuia.

Clinica Audio-Optica a lansat, pe 1 martie, campania nationala de „Testare gratuita a auzului”, in parteneriat cu Fundatia „Europa, Tara mea”, cu scopul de a informa publicul cu privire la problemele de auz, pentru a preveni diagnosticarea tarzie a acestor deficiente.

Pacientii depistati cu probleme de auz au fost diagnosticati, informati si consiliati de catre specialisti instruiti in Germania, astfel incat sa beneficieze de solutii complete pentru repunerea in forma si chiar pentru reintegrarea sociala totala (in cazurile de surditate).

Audio-Optica este o companie specializata in domeniul audiologiei, protezarii auditive si comercializarii de echipamente medicale specifice. In prezent, Audio-Optica este singura companie din Romania ce ofera pacientilor un sistem integrat de servicii de sanatate pentru auz, utilizand tehnologii superioare, de origine elvetiana.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Medici

Adaugati un comentariu


 

*