UPU Buzau, controlat de DSP Timis

9 aprilie 2012 | 0 comentarii |

upu2Saptamana trecuta, doua evenimente au marcat activitatea Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean. Primul a fost plecarea medicului Bogdan Cojocaru din Buzau, iar cel de-al doilea, un control efectuat de o echipa de la Directia de Sanatate Publica Timis, in cadrul unei actiuni dispusa de Ministerul sanatatii in toate cele 67 de unitati de profil din tara.

Verificarea a urmarit, potrivit dr. Raed Arafat, atat modul de functionare si orgnizare a acestor unitati, cat si de utilizare a fondurilor alocate in 2011 de la buget.

Potrtivit purtatorului de cuvant al SJU, Adriana Bratosin, „rapoartele de control si concluziile delegatiei din Tmis vor fi analizate de o Comisie specializata in Medicina de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii si vor fi facute publice la incheierea controlului in toate unitatile de primire urgente din tara”.

Dr. Cojocau, fostul sef de la UPU care a declansat, in urma cu mai bine de o luna, un adevarat scandal intre medici si presedintele Consiliului Judetean, a plecat definitiv din unitatea medicala buzoiana, dupa ce i-a expirat perioada de preaviz.

La ora actuala, UPU functioneaza cu sase medici, majoritatea fiind medici de familie cu competenta in medicina de urgenta : dr. Gina Campeanu, dr. Cristina Dragomir, dr. Anca Marinescu, dr. Angela Mazdrag, dr.Ioan Pop Began si dr. Adrian Zoican. Dupa 1 mai echipa se va intregi, odata cu venirea din concediu pentru ingrijirea copilului a dr. Alina Dascaleanu, sefa de drept (cu concurs).

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*