UPU Floreasca, inaugurata in prezenta lui Ponta si Arafat

3 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Spitalul Clinic de Urgenta din Capitala beneficiaza astfel, incepand de astazi, de o unitate de primiri urgete moderna, la standarde europene, in reabilitarea, modernizarea si dotarea careia s-au investit 12.000.000 de lei.

 

Astazi, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Sanatatii, Raed Arafat, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a fost inaugurata noua structura UPU-SMURD a unitatii medicale, care a fost adusa la standarde europene, printr-o investitie de peste 12 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii(MS).

Cea mai parte a fondurilor, peste 10 milioane de lei, provin din bugetul Ministerului Sanatatii si s-a utilizat pentru construirea unui nou corp de cladire, consolidarea cladirii vechi a UPU si refacerea circuitelor functionale. Peste 1,3 milioane de lei au fost disponibili printr-un Program al Bancii Mondiale, pentru achizitionarea echipementelor de urgenta cu care a fost dotata unitatea, iar o  parte din mobilierul achizitionat, in valoare de 80 000 Ron, a fost asigurat din donatiile populatiei de 2%. 

Avem in prezent cinci unitati de primiri urgente reorganizate si dotate de catre Ministerul Sanatatii,  la nivel european. Alaturi de Spitalul Universitar, Spitalul Judetean din Tg. Mures, Spitalul Judetean Constanta si cel din Satu Mare, astazi, Floreasca beneficiaza de o UPU moderna. Aceste investitii  fac parte din strategia noastra prin care vrem sa crestem numarul pacientilor tratati, dar si calitatea serviciilor medicale care in urgenta este in corelatie directa cu dotarea de care beneficiezi. Pentru bolnavi reprezinta mai multa siguranta, demnitate si respect, pentru ca vor intra intr-un spatiu similar cu cele existente in orice tara cu traditie in acest domeniu, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii, cu prilejul inaugurarii.

Proiectul de modernizare a UPU Floreasca a inceput in anul 2010, iar in urma acestei investitii capacitatea de tratare a crescut de la 8 paturi de urgenta,  la 35. Daca atunci cand existau 8 paturi de urgenta in UPU Floreasca puteau fi tratati aici 450 de pacienti /zi, in medie, in urma investitiei se astepta ca aceasta capacitate sa creasca de aproximativ patru ori. De asemenea, suprafata UPU a crescut la 1000 mp si se intinde pe 3 nivele.  Urmeaza lucrarile de renovare ale unitatii vechi.

 „Anul viitor, va fi realizata cel putin inca o reabilitare la o UPU din Bucuresti, pe langa alte proiecte in curs – sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Universitar (Municipal) si alte proiecte mici, pe alte domenii decat urgenta”, a adaugat ministrul Arafat.

Spitalul de Urgenta Floreasca este primul spital de urgenta din Romania si a fost infiintat la initiativa profesorului Nicolae Minovici si a lui Constantin Deculescu, secretarul general al Ministerului Sanatatii si Ocrotirilor Sociale, in 1934. In cladirea actuala din Calea Floreasca, acest centru cu traditie in invatamantul universitar si postuniversitar functioneaza din anul 1949.

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca si functioneaza cu 30 de medici, 120 de asistente si 30 de rezidenti care acorda asistenta medicala pentru 500 pana la 700 de bolnavi in fiecare zi.

Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca are 725 de paturi, distribuite in 16 sectii ce acopera un spectru foarte larg de specialitati: medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, toxicologie clinica, neurologie, hemodializa, chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie cardiaca si a vaselor mari, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, anestezie, terapie intensiva. De asemenea exista cabinete de consultatii si pentru ORL, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, psihiatrie, chirurgie maxilo-faciala, recuperare, medicina fizica si balneologie. La acestea se adauga posibilitatile de investigare cu aparatura de ultima generatie: radiologie si imagistica medicala, endoscopie, analize medicale, anatomie patologica si chirurgie robotica.


Categorii: Eveniment, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*