Usturoiul si semintele de dovleac, dusmanii parazitilor intestinali

20 februarie 2016 | 0 comentarii |

Acestea sunt cele mai indicate ingrediente pentru tratamentele naturiste impotriva parazitilor care pot provoca probleme grave de natura digestiva si nu numai.

 

usturoi3Una dintre cele mai neplacute probleme de sanatate este aparitia parazitilor intestinali, care pot genera serioase probleme de natura digestiva in cazul in care nu se aplica imediat un tratament care sa duca la eliminarea acestora. Constipatia, diareea sau durerile de stomac pot indica existenta unor viermi intestinali, insa un tratament adecvat nu trebuie urmat decat dupa prezentarea la medic. Prezenta parazitilor se confirma in urma analizelor coproparazitologice, care indica si tipul de vierme intestinal prezent in organism.

In cazul anumitor tipuri de paraziti, usturoiul si semintele de dovleac constituie cele mai eficiente leacuri naturiste care paralizeaza, practic, viermii intestinali. In cazul in care analizele au relevat prezenta in organism a limbricilor sau a oxiurilor, un astfel de tratament poate fi solutia cea mai buna, cu conditia ca cele doua ingrediente sa fie utilizate in combinatie cu un purgativ puternic, care va ajuta la eliminarea parazitilor din corp.

 

dovleacSemintele de dovleac se consuma crude, circa 120 de grame pe zi. Imediat dupa ce sunt mestecate, trebuie administrat si un purgativ puternic, tot naturist, care poate fi uleiul de ricin, sena sau crusinul. Prin combinatie, semintele de dovleac si usturoiul, care trebuie sa fie consumat inainte de masa, cu grija pentru ca irita stomacul, imobilizeaza parazitii, iar purgativul provoaca evacuarea lor puternica.

Esential este ca toti parazitii sa fie eliminati din organism, pentru ca in cazul in care chiar si un singur vierme ramane in intestine, acesta se va inmulti iar problemele reapar in cateva zile.

In cazul in care analizele indica prezenta parazitului giardia, cele doua ingrediente nu vor fi eficiente, neavand acelasi efect si asupra acestui vierme. Indicat in aceasta situatie este tratamentul cu tinctura de propolis, care se administreaza in doze mari, de 180 de picaturi, dimineata.

Mai trebuie precizat ca tatamentele naturiste in cazul parazitozelor au o eficienta limitata, motiv pentru care analizele trebuie repetate la o luna, pentru a se constata daca au fost eliminati toti parazitii.

 


Adaugati un comentariu


 

*