Vasilescu este presedinte CJAS Buzau cu acte in regula

1 februarie 2013 | 0 comentarii |

El a castigat concursul cu 150 din cele 200 de puncte posibile obtinute la cele doua probe de concurs, astfel ca a promovat examenul cu media finala 7:50 .

 

Corneliu Georgian Vasilescu

Corneliu Georgian Vasilescu, cel care de o jumatate de an ocupa cu delegatie functia de presedinte-director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CJAS) Buzau  este, de astazi, sef cu acte in regula.

 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a afisat, in urma cu cateva minute, lista cu candidatii care au concurat pentru posturile de presedinte – director general scoase la concurs de casele teritoriale si au obtinut punctajul necesar pentru a ocupa functia pentru care au candidat.

Vasilescu spune ca a promovat examenul cu un punctaj final de 150 din 200 de puncte posibile, adica 80 de puncte la lucrarea scrisa si 70 de puncte la interviul care a constat in  sustinerea planului de management pentru atingerea obiectivelor prin executia indicatorilor de performanta cuprinsi in contractul de management utilizand resursele disponibile.

Planul de management prezentat de Vasilescu a fost analizat de membrii Comisiei de examen, iar cunostintele profesionale si abilitatile sale manageriale  adaptate obiectivelor si indicatorilor de performanta pentru ocuparea postului de presedinte-director general din sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru care a candidat, i-au fost testate pe parcursul a doua ore.

Capacitatea de a lua decizii si de a evalua impactul acestora, exercitarea controlului decizional, capacitatea manageriala,  abilitati si cunostinte impuse de functie, capacitatea de analiza si sinteza, motivatia candidatului, comportamentul in situatii de criza si capacitatea de a avea initiativa precum si de a fi creativ  au constituit principalele repere  de care examinatorii au vrut sa le afle prin intrebarile pe care i le-au adresat.

Potrivit regulamentului concursului, pentru a fi declarati castigatori, candidatii trebuie sa fi obtinut cel putin 70 de puncte la fiecare dintre probele sustinute, iar media finala sa nu fie mai mica de 7:00.

Reaminitim ca presedintele – director general al CJAS, Corneliu-Georgian Vasilescu a fost numit cu delegatie, la sefia CJAS Buzau, pe 26 iunie 2012, prin ordin al presedintelui CNAS, cu sustinere PSD.

Asa cum Sanatatea Buzoiana a mai relatat, el este unul dintre cei mai vechi salariati ai institutiei pe care de astazi o conduce cu acte in regula, facand parte, in anumite perioade, din structurile de conducere, in cea mai mare parte a timpului ocupandu-se de relatia cu publicul si cu mass-media.

Vasilescu este unul dintre membrii activi ai CNSLR Fratia – Filiala Buzau, via SANITAS (cel mai mare sindicat din sistemul medical buzoian). Potrivit CV-ului propriu, este „absolvent Stiinte Juridice si al Facultatii de Administratie Publica, cu trei masterate sustinute in Administratie Publica si Politici Internationale, Management Sanitar si Spitalicesc, respectiv, Criminalistica Economico-financiara, la ora actuala fiind doctorand in Administratie Publica”.

Urmeaza ca in perioada urmatoare sa-si formeze echipa cu care va conduce, pentru un mandat de patru ani, destinele institutiei care gestioneaza  fondurile asigurarilor de sanatate, din care sunt achitate serviciile medicale si conexe actului medical in relatia cu furnizorii de servicii specifice oferite buzoienilor.

Spune ca nu are de gand sa faca schimbari in structura de personal actuala „decat acolo unde si daca este necesar” si vrea sa reia buna comunicare cu mass-media, prinorganizarea unor breefinguri de presa lunare, prin care sa transmita atat asiguratilor, cat si furnizorilor de servicii, colaboratorilor si autoritatilor, orice noutate legislativa si bilantul activitatii institutiei.

De asemenea, asa cum a mentionat si in proiectul de management cu care s-a prezentat in fata comisiei de examinare, pe laga „controalele tematice desfasurate la ora actuala de inspectorii CJAS, vrea sa reiterze contoalele operative lunare (organizate in perioada cand a fost presedinte al Consiliului de Administratie al CJAS), pe categorii de asistenta medicala, in vederea gestionarii cat mai corecte si mai transparente a fondurilor asigurarilor de sanatate pe baza triadei cost/eficienta/calitate”.

Un criteriu de care va tine cont „permanent in activitatea CJAS va fi testarea gradului de multumire al asiguratilor fata de serviciile oferite atat de functionarii institutiei, cat si de furnizorii de servicii cu care CJAS se afla in contract”.


Categorii: C.A.S., Institutii

Adaugati un comentariu


 

*