Vineri va fi inaugurată cea mai nouă clinică de hematologie din România

27 iulie 2021 | 0 comentarii |

Aceasta va funcționa în cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca şi va permite realizarea procedurii de transplant medular.

 

Institutul Oncologic prof. dr. Ion Chiricuţă din Cluj-Napoca a anunțat finalizarea lucrărilor la cea mai nouă clinică de hematologie din România, care urmează să fie inaugurată la finele acestei săptămâni, mai exact vineri, la ora 12.30. Clinica a fost construită cu fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 29 de milioane de lei, se menționează într-un comunicat de presă al Institutului clujean.

Odată cu inaugurarea noii clinici va fi posibilă realizarea procedurii de transplant medular și la Cluj-Napoca, extinzându-se astfel capacitatea de transplant medular la nivel naţional, permițnd astfel tratarea pacienților care suferă de afecțiuni grave ale sângelui, precum leucemia, în cazul cărora transplantul de măduvă este o procedură medicală complexă, dar vitală.

Clinica este construită pe patru nivele, fiind dotată cu 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi.

 

Dr. Catalin Vlad

Medicul Cătălin Vlad, managerul institutului, a precizat că noua clinică de hematologie va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a unității medicale. Astfel personalul clinicii va include 9 medici, un psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar. „Institutul Oncologic din Cluj-Napoca are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european”, a declarat managerul unității medicale.

Acesta a mai adăugat că, în ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie a institutului au fost înregistrate 38.222 de consultaţii dintre care 20.622 de consultaţii în anul 2019, și  17.600 de consultaţi în anul 2020, numărul mai mic de consultații acordate anului trecut datorându-se contextului pandemic.

Fondat în anul 1929, printre primele centre medicale de profil din Europa, Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai moderne centre de oncologie din România şi unul din principalele institute medicale din ţară, cu zeci de mii de pacienţi care vin anual pentru a beneficia de servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*