Voluntariatul – o metoda excelenta de a scapa de stres

 Cercetari recente au relevat faptul ca activitatile de voluntariat au efecte benefice asupra psihicului, datorita starii de fericire si respectului de sine pe care le genereaza.

 

umanitar_2_400Dorinta si implicarea in a-i ajuta pe altii contribuie la schimbari fiziologice pozitive asociate fericirii, conduce la un stil de viata mai activ, distrage de la propriile probleme, imbunatateste stima de sine, sustin reprezentantii fundatiei britanice Mental Health, bazandu-si afirmatiile pe rezultatele unor studii efectuate recent in acest sens.

Totodata, acivitatea de voluntariat, alunga singuratatea si izolarea, sporeste increderea, controlul, fericirea si optimismul.

Beneficiile actiunilor de a-i ajuta pe altii pot dura mult, oferind o banca de amintiri placute ce pot fi rememorate in viitor, mai sustine fundatia britanica, intr-un articol postat pe site-ul propriu.

Pe de alta parte, beneficiile muncii caritabile pot facilita dobandirea de abilitati care te pot ajuta in dezvoltarea carierei, producand un impact pozitiv asupra comunitatii. Voluntarii sunt considerati „lipiciul” care tin unita o comunitate si unul dintre cele mai bune moduri de a-ti face noi prieteni, intrand in contact cu oameni noi, care au inițiativa, valori si spirit civic.

 

voluntariatDe asemnea, faptul ca-i ajuti pe altii contribuie la reducerea stresului. Psihologii si medicii au facut in acest sens front comun si in urma analizelor de situatie si a rezultatelor clinice observate de-a lungul timpului au intarit sustinerea ca emotiile pozitive reduc stresul si intaresc sistemul imunitar. In acest fel, activitatea de voluntariat protejeaza persoana care efectueaza astfel de actiuni, impotriva bolilor, contribuind la diminuarea emotiilor negative.Voluntariatul combate cu succes depresia și anxietatea, reducandu-le totodata si riscul de aparitie!

Ca să faci un bine nu ai nevoie decat de 3 lucruri: o minte deschisa,disponibilitatea de a face orice este nevoie in acel moment si o atitudine pozitiva asupra vietii!

Pe de alta parte, izolarea sociala, furia, agresivitatea sau ostilitatea au un impact negativ asupra mintii si corpului, sustin specialistii. Participarea la orice tip de acte de generozitate poate ajuta la diminuarea acestor sentimente si la stabilizarea sanatatii globale.

In plus, ar putea prelungi viata, studiile efectuate asupra unor oameni in varsta aratand ca aceia care ii sprijina pe altii traiesc mai mult decat cei care nu fac acest lucru. Studiile atesta de asemenea ca cei care practica activitati de voluntariat au mai putine boli de inima si simptome de durere cronica!

 


Adaugati un comentariu


 

*