Zece asistenți buzoieni de 10 la examenul de grad principal

7 noiembrie 2017 | 2 comentarii |

Subiectele au fost de dificultate medie, astfel că toți cei 74 de candidați care au participat la concurs au reușit să obțină cel putin nota 7.00, minimul necesar pentru promovare.

 

S-au afișat rezultatele la examenul de grad principal pe care l-au susținut cei 74 de asistenți medicali buzoieni (62 generaliști și 12 de farmacie), organizat de OAMGMAMR în toate filialele din țară.

Cel puțin la Buzău, cu toții au dovedit că și-au dorit cu adevărat promovarea în gradul profesional principal, întrucât, așa cum arată și rezultatele finale, au reușit să obțină punctaj de promovare, adică peste 70 de puncte din 100 posibile.

Cei mai mulți dintre ei au avut rezultate foarte bune, așa că redacția SănătateaBuzoiană.ro îi felicită, la fel cum îi critică pe cei care nu au ce căuta în această profesie în care este vorba despre sănătate și despre viață, în care o decizie corectă poate salva un copil, un tânăr, o persoană matură sau un bunic, la fel cum o greșeală poate fi fatală pentru pacientul care ajunge pe mâinile lor.

Zece asistenți medicali buzoieni care au participat la această sessiune de examen au fost de nota 10.00, cei mai mulți dintre candidați au avut note finale cuprinse între 9.00 și 9.9,  ceva mai puțini au obținut între 8.00 și 8.9 și doar câțiva între 7.1 și 7.9, astfel că toți merită felicitări!

 

Monica Alexandrescu, Petrică Anghelescu, Sorin Marian Badea, Iulian Bucur, Cristinela Burlacu (din Buzău), Mihaela Cristina Craiu (Rm. Sărat), Elena-Simona Beteringhe (Nehoiu), Tina Teodora Cismaru (Pătârlagele) – asistenți medicali generaliști și Valentina Narcisa Visinescu (Nehoiu) și Gina Ștefan (Padina) – asistenți medicali/tehnicieni de farmacie sunt profesioniștii de 10 .00 ai acestei sesiuni de examen.

Subiectele, elaborate de OAMGMAMR, au fost de dificultate medie, astfel că nu au pus candidații în situația de a nu le putea aborda, dacă s-au pregătit. În plus, trebuie să avem în vedere că este vorba despre personal medical cu experiență, despre persoane care au ajuns la o anumită maturitate, care știu ce înseamnă responsabilitatea și care, la rândul lor, au pretenții de la cei care încearcă să le calce pe urme și care sunt conștiente că trebuie să fie modele pentru generațiile care vin în domeniu. Sunt asistenți medicali care își iubesc profesia, care au demonstrat că atunci când ți s-a oferit șansa de a ți se pune în mâini viața oamenilor, nu există loc de compromisuri. Desigur, și în profesia noastră, ca în toate profesiile, există oameni care excelează și oameni care fac tot ce pot ei mai bine, dar la un nivel mediu. Oricum, pot să spun că toți candidații care s-au prezentat la examenul de grad principal au fost pregătiți și merită felicitați”, a declarat Elena Comănescu, președinta OAMGMAMR Buzău.

 

Președinta OAMGMAMR Buzău a precizat că listele cu rezultatele obținute la examen au fost transmise la București pentru validare și au fost publicate pe site-ul oficial al organizației profesionale buzoiene. Începând de săptămâna viitoare se vor putea elibera adeverințele care confirma aceste rezultate celor care le solicită, urmând ca certificatele să fie eliberate ulterior, astfel încât „toți cei 74 de asistenți medicali generaliști și de farmacie care au promovat în noua treaptă profesională să poată beneficia și de  treapta de salarizare corespunzătoare”, a mai spus Elena Comănescu.

Potrivit statutului OAMGMAMR actualizat in 1016, organizația profesională, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, elaborează metodologia de organizare a programelor de specializare şi de acordare de competenţe şi de grade profesionale pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali, aprobă metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal și elaborează metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pe care o supune spre avizare Consiliului Naţional.

De asemenea, OAMGMAMR organizează examenul de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali şi emite certificatele de grad principal candidaţilor care au promovat acest examen.

 Comentarii (2)

  1. Andronache Ionela spune:

    Multumesc din suflet doamnei președinta Elena Comanescu si celor care au facut parte din comisie,sa va dea Dumnezeu multa sanatate,bucurie și fericire.

  2. Sorina spune:

    Tot 50 lei a fost taxa de trecere, ca si anul trecut? Cam mari notele, comparativ cu cele din celelamte judete… Felicitari totusi celor ce au promovat pe merit!

Adaugati un comentariu


 

*